Mikäs näissä ravintosuosituksissa on vikana? Kysyn kun en ole aikoihin semmoisia nähnyt, saati perehtynyt.
Aikanaan ne koulun seinien julisteissa olleet oli usein Valion tekemiä, joten maitoa ja maitotuotteita pursusi joka tuutista.
Ravintosuosituksissa on vikana se,että niissä ei ole ajateltu ensimmäisenä ihmisten terveyttä ja hyvinvointia, vaan niihin vaikuttaa esim. maatalouspolitiikka, einesteollisuus yms.
Ensimmäinen "väärä" suositus koskee rasvoja.
Siellä suositellaan ultraprosessoituja kasvisöljyjä, mikä aiheuttaa elimistöön tulehdustilaa, suolisto-ongelmia yms. Sitä suositellaan jopa paistamiseen, vaikka se ei kestä kuumentamista yhtään, vaan muuttuu transrasvaksi, kun sitä lämmitetään.
Samoin on margariinien laita, ne ovat myös ultraprosessoituja.
Samaan virheeseen lasken myös suositellut rasvattomat maitotuotteet.
Toinen seikka on liian runsas hiilihydraattien suositteleminen.
Jos päivittäisestä ennergiatarpeesta jopa 55% suositellaan ottaan hiilareista, niin ei tarvitse ihmetellä,että miksi ihmiset sairastelee niin paljon. Pitkään on tiedetty,että insuliiniresistenssi ( esidiabetes) on pääasiallinen syy nykyisiin muistisairauksiin, syöpiin yms. Ja insuliiniresistenssi tulee liiallisesta hiilareiden syömisestä. Insuliiniresistenssin havaitseminen on helppoa, jos seisot suorana, ja katsot alaspäin, ja näet mahasi, niin olet matkalla 2-tyypin diabetekseen.
Kolmas asia on suositeltu ateriarytmi:
Jos syöt 5-6 kertaa päivässä, eli aamupala, kaksi ateriaa ja välipalat, niin insuliinitasot on koko ajan korkealla, mikä estää painon pudotuksen, tai pikemminkin lisää painoa, ja pitkässä juoksussa siitä seuraa insuliiniresistenssi.
Eli kannattaa vaihtaa margariinit ja kasvisöljyt, voihin, kookosöljyyn, oliiviöljyyn jne. Oikeat rasvat pitää nälkää pitkään, ja insuliini nousee loivemmin, vaikka muuten ruoka olisi hiilari pitoista.
Hiilareista kannattaa karsia höttöhiilarien lisäksi vehnää. Vuotavan suolen yksi tekijä on vehnä, lisäksi vehnän gluteeni tarttuu suolinukkaan, ja sen tiedetään aiheuttavan jopa masennusta.