Yleensä näitä kovan budjetin alisuoriutujia leimaa johtoportaan tempoilu ja määrätietoisen vision puute. Mitä tehdään ja miksi tehdään, ketä hankitaan ja miksi hankitaan. Scouttaus on laiskaa ja usein päävalmentajavalinnat kyseenalaisia. Tietyllä tavalla raha laiskistaa ja mukavoittaa. Hankitaan vaan nimekkäitä valmentajia ja pelaajia.Ei ollut tarkoitus vähätellä hyvien pelaajien merkitystä mutta seison silti sanojeni takana. Leijonien mestaruus 2019, HPK:n mestaruus jolla pystyivät tekemään mahdottoman tempun eli voittamaan kivikovan Kärpät 4 kertaa tai vaikka Huuhkajien eteneminen vihdoinkin arvokisoihin tapahtui juuri sen vuoksi, että näistä ei-ehkä-parhaista pelaajista leivottiin paras JOUKKUE.
Miksi HIFK, joka on ainoa joukkue joka pystyisi resursseillaan haastamaan Kärpät on voittanut viimeisen mestaruutensa 10 vuotta sitten? Montako vuotta Lukko houkutteli parhaassa iässä olevia pelaajia Raumalle maksamalla Rauma-lisää, mutta kummoisempaa menestystä ei tullut? Jokerit oli HIFK:n ohella pahimpia alisuorittajia vaikka rahaa sielläkin oli vaikka millä mitalla ja sitä kautta arvonsa mittauttaneita pelaajia. Sen sijaan tälläkin kaudella TPS on yllättänyt kaikki pelaamalla hyvää ja tehokasta kiekkoa, vaikka sen piti olla pelkkä muukalaislauma ja Raipen liigan valmentajien b-luokkaa.
Kai se nyt sen verran liittyy, jos täällä spekuloidaan, millaista kokoonpanoa Ilveksen kannattaisi tavoitella, jotta menestyttäisiin? Että millaisista palikoista sitä menestystä lähetään kasaamaan.Miten tämä keskustelu liittyy Ilveksen ensikauden kokoonpanoon?
Edellä keskusteltiin joukkueeseen laitettavan raha vaikutuksesta menestykseen ja kokemus vs. potentiaali. Samaa jauhantaa aika monta viestiä. Sinällään yleisiä juttuja mutta eivät liity Ilveksen ensikauden joukkueeseen millään lailla (kuten ei tämäkään viesti).Kai se nyt sen verran liittyy, jos täällä spekuloidaan, millaista kokoonpanoa Ilveksen kannattaisi tavoitella, jotta menestyttäisiin? Että millaisista palikoista sitä menestystä lähetään kasaamaan.
Juu. Kyllähän näistä voi jauhaa "Ilveksen nykytilanne" - ketjussa, vaikkapa. Mutta ainahan keskustelu rönsyilee, niin täällä kuin Laukontorilla.Edellä keskusteltiin joukkueeseen laitettavan raha vaikutuksesta menestykseen ja kokemus vs. potentiaali. Samaa jauhantaa aika monta viestiä. Sinällään yleisiä juttuja mutta eivät liity Ilveksen ensikauden joukkueeseen millään lailla (kuten ei tämäkään viesti).
Totta tuo, mutta useimmiten juuri leftin puolen laiturit pelaavat vasemmalla ja rightin puolen laiturit taas oikealla, koska kun kiekkoa haetaan omasta päädystä ja laiturit kelaavat vauhtia, haluaa moni laituri pelata niin, että lapa on kentälle päin. Silloin ei joudu ottamaan sitten rystyllä haltuun ja on helpompi jatkaa ykkösellä eteenpäin. Ylivoima on sitten eri.Meskanen ja järventie ovat umpisnaippereita joiden vahvuus on onetimerit, siksi mese vasempaan ja roby oikeaan laitaan.
Totta tuo, mutta useimmiten juuri leftin puolen laiturit pelaavat vasemmalla ja rightin puolen laiturit taas oikealla, koska kun kiekkoa haetaan omasta päädystä ja laiturit kelaavat vauhtia, haluaa moni laituri pelata niin, että lapa on kentälle päin. Silloin ei joudu ottamaan sitten rystyllä haltuun ja on helpompi jatkaa ykkösellä eteenpäin. Ylivoima on sitten eri.
Pidän ainoastaan meskasen ja järventien kohdalla kiinni tästä onetimer lähtökohdasta. En ole katsonut mutta mutu että juuri tämä kaksikko on tehnyt valtaosan maaleistaan juurikin mese vasemmalta ja roby oikealta kenttäpuolelta. Meskanen pelannut erittäin tehottomasti oikeassa laidassa ja vähillä laukausmäärillä.Juuri näin. Ja jos onetimer-tilanteita ajatellaan, niin harvemmin niitä syntyy suorista hyökkäyksistä, vaan parhaimmat luodaan hyökkäysalueen myllytksen tai riiston seurauksena, jota sitten seuraa puolustuksen repivä syöttö; mallia Eemeli Suomi. Tällöin pelaajat eivät useinkaan ole omilla kaistoillaan, vaan parhaaseen onetimer-paikkaan pääsee peliä hyvin lukeva ja ennakoiva pelaaja.
Näin ollen pidättäytyisin siinä peruslähtökohdassa, että rightit oikeassa ja leftit vasemmassa laidassa. Jos sitten joku pelaaja on tottunut vetämään toista laitaa ja/tai kätisyydet eivät riitä, voidaan toki tilannetta katsoa uudelleen. Mutta mikään onetimer-ajatelma ei voi olla perusteena laitureiden puolien valinnalle.
Itse en usko, että jokainen tulija olisi vuotanut huhujen muodossa palstalle, joten eiköhän muutama X:kin mahdu kokoonpanoon tässä vaiheessa.
Nojaa, kyllä 99,99% ajasta esim Suomi nousee omaa vasenta laitaa ja Mese ei ole varmaan koskaan päässyt ampumaan suorasta hyökkäyksestä ja menee 5v5 täysin hukkaan. Ja tarkoitin ihan kirjaimellisesti "koskaan", Mese ei ole varmaan 3 vuoteen ampunut suorasta hyökkäyksestä.
Pidän ainoastaan meskasen ja järventien kohdalla kiinni tästä onetimer lähtökohdasta. En ole katsonut mutta mutu että juuri tämä kaksikko on tehnyt valtaosan maaleistaan juurikin mese vasemmalta ja roby oikealta kenttäpuolelta. Meskanen pelannut erittäin tehottomasti oikeassa laidassa ja vähillä laukausmäärillä.
Monipuolisemmat/kiekolliset kuten ikonen ja macce onkin oma lukunsa.
Itse kun pelaan rightilta niin kyllä mulla on lapa kentälle päin vasemmassa laidassa. Paljon luontaisempi puoli ainakin höntsääjälle.Totta tuo, mutta useimmiten juuri leftin puolen laiturit pelaavat vasemmalla ja rightin puolen laiturit taas oikealla, koska kun kiekkoa haetaan omasta päädystä ja laiturit kelaavat vauhtia, haluaa moni laituri pelata niin, että lapa on kentälle päin. Silloin ei joudu ottamaan sitten rystyllä haltuun ja on helpompi jatkaa ykkösellä eteenpäin. Ylivoima on sitten eri.
Tuossa lainaamassasi tekstissä varmaan tarkoitettiin, että lavan ns kämmenpuoli on kentälle päin eteenpäin luistellessaItse kun pelaan rightilta niin kyllä mulla on lapa kentälle päin vasemmassa laidassa. Paljon luontaisempi puoli ainakin höntsääjälle.
Toinen asia niin Mieho ei ole kaikkien kunnossa ollessa sentteri. Ihanne kokoonpanoon laittaisin hänet siis laidalle. Saarela on kolmosen keskellä vähintään.
Mäntykivi pystyy pelaamaan sentterinä ja on siten erittäin hyvä hankinta rotaatioon. Tuskin on kuitenkaan 12 aloittavan hyökkääjän joukossa, kun kaikki ovat terveenä. Tiukkaa se tekee Odenillekin.