Vs: Ilveksen nykytilanne
Brooks sanoi:
Ilves-Hockey Oy on laatinut strategian, joka on tietenkin jonkinmoinen alku, mutta siinä esiteltiin lähinnä tavoitteita. Parastaikaa pitäisi seurajohdon ilmoituksen mukaan olla työn alla strategisten tavoitteiden toteutussuunnitelmien laadinta ja seuranta. Työ on jaoteltu koko yhtiön toiminnan kattavaan viiteen teemaan – myynti, viestintä, urheilutoiminta, hallinto sekä palveluiden ja tuotteiden laatu ja elämyksellisyys.
Tästä puuttuvat kuitenkin sellaiset aika tärkeät asiat kuten Ilveksen brändi, tarina ja ylipäänsä se, miten Ilves aikoo asemoida itsensä suomalaisessa jääkiekkoilussa tulevina vuosina.
Ja kuten edellä kirjoitin, "omat pojat" olisi toki aika ymmärrettävä linjaus, mutta kyllähän siitä väistämättä tulee sellainen kuva, että ideat ovat loppuneet heti alkuunsa ja on lähdetty menemään siitä yli, missä aita on matalin. Siis vähän sellaista näpertelyä.
Tämä on hyvä alku, varsinkin kun asioita toteutetaan ja seurataan. Tärkeintä olisi olla näille kaikille asioille myös välitavoitteet ja "säätävät" liikkeet elleivät asiat näytä toteutuvan. Itse en ole vastaan tuota "omat pojat" ideaa tai siis sen jatkamista, koska kyllähän Ilves tunnetaan omista kasvateistaan. (Toinen asia on sitten miltä junioritilanne näyttää tällä hetkellä).
Brooks sanoi:
Ilveksen tunnuslause ei voi olla enää "taitokiekkoa vuodesta 1931", koska taidon sisältö ja määritelmä ovat muuttuneet siitä, mitä ne olivat vuosikymmeniä sitten. Kaikille palloilulajeille yhteinen piirre on se, että nykyään pelin evoluutio laukkaa hirmuista vauhtia, ja vauhti sen kuin koko ajan kiihtyy. Myös pelajien ominaisuudet menevät koko ajan eteenpäin. Toimintaympäristökin on jatkuvassa muutoksessa.
Jos Ilves haluaa kehittää itselleen toimivan brändin, sen on oltava innovatiivisuus, ja seuran on alettava elää sen mukaisesti.
Omasta mielestäni tässä on otettu kuitenkin askelia siihen suuntaan, mikä voisi viedä Ilvestä huipuille. Pelaajapuolella ollaan menty enemmän taitopuolelle kuin aikaisemmin, erityisesti hyökkääjissä tehty sopimuksia (ja jatkosopimuksia) suht' pienikokoisten, taitavien pelaajien kanssa (Liuksiala, Rautiainen, Ruotsalainen, Ikonen, Suomi, Haapanen) ja Lepaus, Koivula, Meskanen ja Sandell menevät selkeästi perustaitavien pelaajien kastiin. Hyökkäyspelihän on ollut yllättävän hyvässä kuosissa tällä kaudella. Luistelunopeutta ja peliälyä on selkeästi painotettu pelaajavalinnoissa. Ehkä kaikki pelaajat eivät vielä ole fyysisesti valmiita liigapeleihin, mutta ensi kaudella moni on entistä vahvempi ja ainakin kokeneempi. Pakiston osalta täytyisi löytää "köyhän miehen" Tappara/Kärpät-kokoonpano eli 3-4 kovaa, fyysistä pakkia (tyyliin Vittasmäki/Mikkola/Eloranta tai Kukkonen/Hakanpää/Heshka) ja sitten 3-4 kiekollisempaa pakkia (Rantakari/Lehtonen/Salonen/Kemiläinen tai Koivisto/Kivihalme/Heshka menee tässäkin). Tuossa pakiston keräämissä ensi kaudeksi on haastetta.
Kaksinkamppailupelaamiseen Ilveksen joukkuetta ei ole optimoitu ja sen takia varmasti kovia fyysisiä joukkueita vastaan (Tappara, Pelicans ehkä myös Jukurit) on olut vaikeaa ellei luistin liiku erityisen hyvin. Omasta mielestäni kuitenkin tässä on otettu selkeämpää linjaa pelaajavalinnoissa ja nyt kun omista junioreista on tullut tämän tyyppisiä pelaajia niin se on sopinut hyvin tähän. Muutama v-mäinen(ja nopea) pelaaja olisi tietysti kiva saada kokoonpanoon, jotta ei tehtäisi liian otteluita liian helpoksi vastustajalle. Pieni pelko siitä, että joku "ajaa vastapalloon", hiljentää kummasti vastustajan vauhtia.
Toivottavasti Koivula ja Sandell saataisiin jatkamaan ja sitten muutama vahvistus lisää ensi kaudeksi. Kyllä tässä ideaa on tai ainakin olisin sellaista näkevinäni.
Brooks sanoi:
Jos Ilves haluaa kehittää itselleen toimivan brändin, sen on oltava innovatiivisuus, ja seuran on alettava elää sen mukaisesti.
Olisi tiedettävä, mitä se innovatiivisuus tarkoittaa.

Nykyään tuota innovatiivisuus-sanaa käytetään (jääkiekon ulkopuolella) aina silloin, kun pitäisi tehdä jotain, mutta ei tiedetä mitä.
