Vs: Ilveksen ottelutapahtuma
Haluatteko ammattimaisen suunnitelman DJ:n käytölle hallissa?
Ette? No saatte sen joka tapauksessa.
DJ ja fanikatsomon Capot (sekä rumpali) saavat korvanapit, joissa on yhteinen clikki. Eli tempo. Temmon säätö lienee kätevintä olla DJ:llä, koska tällä on laitteet sen tuottamiksesi ja kädet vapaana. DJ sijoitetaan fanikatsomon eteen (tai taakse, mutta nyt siä on piippuhylly, joten ehkä ei onnistu).
[DJ sijoitus hallin vastakkaiselle puolelle kannustuksen ja musan tasapainon löytymiksi olisi paras ratkaisu, mutta niin laajasta kannustuksesta ei vielä ole kyse, että tähän kannattaisi mennä]
Yhteisen korvanappi clikin (jota siis käytetään esim teattereissa orkesterin, tanssijoiden ja näyttelijöiden toimesta) avulla kannustus temmot saadaan yhteneviksi. DJ:n musavalinnat tehdään yhdessä sovittuihin tempoihin, n. 110bbm oli eilisessä pelissä yleisin tempo. Mutta nämähän toki valitaan chanttein mukaisiksi, johon DJ etsii sopivat biisit (joissa ei ole peittäviä soitinmattoja ja mielellään instrumentaaleja). Chantti tempoa lyövä rumpali ja Capo tekevät sen clikin tahtiin, johon DJ sovittaa musiikin (perus DJ taitoja pitäisi olla).
Koska eri chanttien temmot vaihtelee, on DJ:n oltava myös yhteydessä Capoon seuraavan Chantin osalta, tai jos tosiaan sijoitetaan fanikatsomon läheisyyteen, kuule sen aloituksen, laittaa oikean bbm:n clikkiin, ja etsii tukevan musiikin (mutta ei tietty välttämättä soita sitä, jos meno on muutenkin hyvää).
Ottelutapahtumassa siis pitäisi mennä siihen suuntaan, että DJ on äänitukena, ei äänimassana, koska kannatustoiminta on noussut tasolle, jossa DJ äänimassaa ei tarvita.
Kuuluttajan ”ääntä” kehotuksen tilalle kuuluttaja voisi kutsua sopivia chantteja, esim nyt katsomo ”Oi Ilves on”. Nämäkin olisi siis vakioitava nimillä ja Capot tähän kehotukseen vastaisivat.