Ehdottomasti UTJ. Kovan luokan ammattilainen, maksoi mitä maksoi. Tulee takaamaan Ilveksen nousun Suomen huipulle.
Tärkein palanen Ilvestä, siinä EI saa säästää.
Ei urheilutoimenjohtajia puussa kasva. Varsinkaan kovan luokan ammattilaisia. Ei taloutta kannata pilata ottamalla kallista miestä sisään. Varsinkaan, jos pois meidän pienestä pelaajabudjetista.
Ja ensin luodaan rakenne ja UTJ toimenkuva ja vastuut, sitten rekrytään henkilöä. Kuten Brooks tuolla aikaisemmin mainitsi, UTJ:lla tulee olla kokonaisvastuu ilvesläisestä pelaajapolusta ja joukkueiDen rakentamisesta. Vaalia strategian mukaista peli-identiteettiä ja joukkuerakennetta.
IHOY:n rakenteellinen heikkous on UTJ:n toimenkuvan puute. Tämä on pitkälti huonoissa kantimissa pitkin suomenmaata ja tässä olisi mahdollisuus ottaa etumatkaa tekemällä asioita paremmin kuin muualla. Se ei ole taikasana seuraavan kauden mestaruudelle, mutta se on taikasana vuosikymmeniä jatkuvalle kestomenestykselle.
Tältä se vaikuttaa. Hyvät puolet mainitsitkin, ja on erinomainen asia että junioripuoleen panostetaan - sieltä on revittävissä sitä kilpailuetua moneen muuhun seuraan nähden.Nyt näyttää hyvinkin siltä, että Ilves rakentaa tuon UTJ:n kahdella eri palikalla (Pelaajakoordinaattori + valmennuksen kehityspäällikkö = UTJ) .
Siinä mielessä tietenkin hyvä, että kummatkin pääsevät keskittymään omiin juttuihinsa, ja ehkä myös omalta osaltaan turvallisempi tapa verrattuna yhden miehen UTJ systeemiin.
Niinkuin aikaisemmin totesin Ilves tulee käyttämään entistä enemmän pelimerkkejään tuonne junioripuolen kehitykseen.
Tältä se vaikuttaa. Hyvät puolet mainitsitkin, ja on erinomainen asia että junioripuoleen panostetaan - sieltä on revittävissä sitä kilpailuetua moneen muuhun seuraan nähden.
Itse rakentaisin silti urheilupuolen johtamisen eri tavalla. Tässä nykymallissa (pelaajakoordinaattori + juniorivalmennuksen päällikkö + liigajoukkueen valmennus) riskinä on se, että kaikki osapuolet eivät vedä köyttä samaan suuntaan ja kokonaisuudesta jää puuttumaan punainen lanka. Kuka vastaa siitä, että juniorivalmennus, pelaajahankinnat, pelaajien polku junnuista liigajoukkueeseen ja liigajoukkueen pelitapa tukevat parhaalla mahdollisella tavalla organisaation pitkän tähtäimen strategiaa ja peli-identiteettiä?
Jalo saattaa olla TJ:nä sellainen, että hoitaa myös tämän homman. Kuitenkin, kuten @Tarinankertoja sanoo, organisaation rakenteet olisi syytä luoda jo nyt sellaiseksi, että ne toimivat myös tulevaisuudessa. Jalon kompetenssi saattaa riittää tämän kokonaisuuden hallintaan, mutta jossain vaiheessa tuotakin virkaa tulee hoitamaan joku muu. Lisäksi koska toimitusjohtajan aika on rajallinen, keskittäisin urheilutoiminnan johtamisen UTJ:lle ja jättäisin TJ:n vastuulle vain yritysjohtamisen.
Itsellä jäi Maryn kanssa hieman keskustelu kesken liittyen Oy:n ja Ry:n väliseen toimintaan. Maryn kommentoinnista sai hieman sellaisen kuvan, että Oy haluaa antaa kuvaa Ry:lle mittavammasta yhteistyöstä ilman todenperäisyyttä.
Itseltä jäi kommentoimatta, että nykyisen johdon kanssa näen ennemminkin riskin (ok liian vahva kuvaus mutta mennään sillä) sisäsiitoisuuteen kuin ettei Ilveksen oma junioripuoli saisi tarpeeksi tukea ylhäältä.
Mahdollista on, että tähän asiaan saadaan positiivisia uutisia Hakametsän alueen suunnitelmista.
Jos pelkkää utj:tä haetaan, niin Tommi Kerttula on yksi vahva nimi omissa papereissa.
Mennään vaikka teemalla "high risk, high reward"
Tässä muutama nimi:
Pekka Kankaanranta (RoKi)
Pekka Saittakari (Peliitat)
Juha Järvenpää (Koovee)
Kai Sointu (Kiekko-Vantaa)
Henri Peltomäki (S-Kiekko)
Joonas Karjalainen (Hokki)