Vertailin vielä Myrrän aikakautta Ilveksen Liigahistoriaan (aikaisemmin SM-Liiga, alkaen kaudesta 1975-76). Myrrän johdolla Ilves on kerännyt 70,6% maksimipisteistä (108 pistettä 51 matsissa). Runkosarjassa jäljellä on kaksi matsia, joten lopputulos tulee olemaan 67,9%:n (hävitään molemmat) ja 71,7%:n (voitetaan molemmat varsinaisella peliajalla) välillä.
Liigan 45-vuotisen historian aikana Ilves on kyennyt vain kerran saalistamaan yli 70% pisteistä. Kaudella 1987-88 Ilves voitti runkosarjan keräten 44 matsissa 63 pistettä (kaksi pistettä voitosta). Tuo vastasi 71,6% osuutta maksimipisteistä. Seuraavalla kaudella Ilves jatkoi kovaa tahtia ollen runkosarjan kakkonen saalistaen 65,9% maksimipisteistä. Tämä on Liigassa Ilveksen toiseksi kovin kausi tällä mittarilla mitattuna. Näiden kahden kauden lisäksi Ilves on kyennyt vain neljästi yltämään yli 60% vauhtiin. Tuorein ylitys on kaudelta 1997-1998, jolloin Ilves oli runkosarjan kolmas 62,5%:n vauhdilla.
Me vanhemmat muistamme tuon kauden 1987-88 runkosarjan. Ilves oli tuolloin ajoittain täysin ylivoimainen, eikä ollut mitenkään ihmeellistä, että Ilves ratkaisi matseja jo muutamaan vaihtokierrokseen. Tuon kauden pudotuspeleistä ei sitten tarvitsekaan tässä yhteydessä puhua...
Myrrän johdolla ollaan edetty siis historiallisen kovaa vauhtia. Jopa tuon ennätyskauden tahtia tai aivan siinä tuntumassa. Kokonaisuudessa, Kiven jakso ottaen huomioon, Ilves on nyt saavuttanut 63,8% maksimipisteistä. Lopputulos tulee olemaan välillä 61,7% - 65%. Surkeasta alusta huolimatta tästä tuli Ilveksen liigahistorian ottaen huomioon erittäin hyvä runkosarja.
Valmentajalle ei ole mikään kiitollisin tehtävä ottaa vastaan syöksykierteessä olevaa joukkuetta. Liigan historia tuskin tuntee montaakaan, jos yhtään, vastaavaa suunnanmuutosta valmentajan vaihdon jälkeen. Katastrofikauden sijaan pääsimmekin nauttimaan erittäin hienosta runkosarjasta ja edessä ovat vielä pudotuspelit.