Kasper Björkqvist

dr Origo

Luottopelaaja
Viestejä
1 876
1714474005376.jpeg



 
Viimeksi muokattu:

Asylum

Luottopelaaja
Viestejä
4 837

Hyökkääjä Kasper Björkqvist Ilvekseen



Ilves on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Kasper Björkqvistin kanssa. Hyökkääjän sopimus on Suomen sisällä suoraan kaksivuotinen ja sisältää option siirtyä ulkomaille taloudellista korvausta vastaan jälkimmäiseksi kaudeksi.



Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti Kasper Björkqvist, 26, siirtyy Ilvekseen Oulun Kärpistä, jota hän edusti kahden kauden ajan. 186-senttinen, 90-kiloinen ja vasen käsi alhaalla laukova hyökkääjä merkkautti viime kaudella 46 runkosarjaottelussa tehopisteet 4+9=13. Playoffseissa hän teki 12 ottelussa kolme maalia ja saavutti SM-pronssia.



Björkqvist on NHL-seura Pittsburgh Penguinsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2016. Hän teki NHL-debyyttinsä kaudella 2021–2022, jolloin hyökkääjä pelasi Pittsburghin paidassa kuusi ottelua ja teki yhden maalin. AHL:ssä Björkqvistin tilillä on Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveissä 65 runkosarjaottelua tehoilla 10+4=14 vuosilta 2019-2022.



Kärppiä ennen Björkqvist nähtiin Liigassa vuokralla KooKoon paidassa kaudella 2020-2021, jolloin hyökkääjä voitti tulokkaiden pistepörssin iskettyään 44 runkosarjaottelussa tehot 11+15=26 ja hänet palkittiin vuoden tulokkaana. Hyökkääjän yhteistehot kolmen Liiga-kautensa 126 runkosarjaottelussa ovat 20+29=49.



Suomen A-maajoukkueessa Björkqvistille on kertynyt 12 ottelua. Hän edusti Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuosina 2016 ja 2017, joista ensimmäisissä Nuoret Leijonat voittivat maailmanmestaruuden. Hyökkääjä toimi kapteenina Suomen alle 18-vuotiaiden MM-hopeajoukkueessa vuonna 2015.



Juniorivuosinaan Björkqvist saavutti menestystä Espoo Bluesissa, josta hän siirtyi Yhdysvaltojen NCAA-ylipistosarjaan. Kaudet 2016–2019 hyökkääjä pelasi Providence Collegen riveissä ja toimi viimeisellä kaudellaan joukkueen kapteenina.



– Kasper Björkqvist on työteliäs ja päättäväinen hyökkääjä, jonka ominaisuudet mahdollistavat monipuolisen joukkuepelaamisen korkealla tasolla ottelusta toiseen. Hän pystyy vaikuttamaan positiivisesti pelin kulkuun monella eri tavalla niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Olemme todella tyytyväisiä, että Kasper valitsi vaihtoehdoistaan Ilveksen, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.
 

Kyyberi

Luottopelaaja
Viestejä
1 620
Oho taas yllätti (ajankohta ei sopimus)
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 078
Saatiin NHL-vahvistus. Toivottavasti löytää Hölön joukkueessa uuden vireen ja pääsee taas kehitysuralle. Vuodet Oulussa eivät menneet siten kuin odotettiin.
 

Kyyberi

Luottopelaaja
Viestejä
1 620
Hienoa, käytännössä 2v soppari. En usko, että ulkomaille ehtii karkaamaan
 

Matoash

Luottopelaaja
Viestejä
3 990
Ja jälleen random julkaisuajankohta. Eipä siinä, tervetuloa Kasper. Toivottavasti löytää peli-ilon ja pisteet Hölön alaisuudessa. Potentiaalia kuitenkin on valtavasti. Kaksivuotisesta sopimuksesta plussaa, toivottavasti ulkomaat ei vie.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 909
Aiempi tausta kapteenistoissa kertoo jos sen, että varmasti on johtajatyyppiä, ihan hyvä haku kolmosen laitaan, on ainakin voimaa miehellä ja potentiaalia ihan pisteisiinkin jos ylivoimaa saa koittaa.
 

Miika Lundin

Luottopelaaja
Viestejä
2 124
Ihan mukavan oloinen kaveri ja varmasti alaketjuissa täyttää paikkansa. Ei tartte ainakaan olla huolissaan, että lomalta palaisi bratwurstit leuan alla.

Huhuilijat ja omatarveskoutit tipsi (mursin koodin viimeistään nyt):

"Kissaihmiset ei Ipassa juhli!" :p
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 523
Aiempi tausta kapteenistoissa kertoo jos sen, että varmasti on johtajatyyppiä, ihan hyvä haku kolmosen laitaan, on ainakin voimaa miehellä ja potentiaalia ihan pisteisiinkin jos ylivoimaa saa koittaa.
Kokemusta myös voittamisesta. Tätä mentaliteettia tarvitaan.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 078
Jos miettii ihan roolituksen kautta hyökkäystä, niin onhan tuo Björkqvist aika varma nimi iskeä tuonne alaketjuihin. Toivotaan, että saa Näppilän kanssa fysiikkatreenit täsmättyä siten, että saa irti itsestään enemmän kuin Oulussa. Oli aika tukkoisen näköistä koko kauden. Onnistuessaan tämä voi yllättää erittäinkin positiivisesti parin kauden aikana.
 
Ylös