Kestävän talouden kannalta runkosarjan kotiotteluiden yleisömääräsijoituksen ja runkosarjasijoitusksen pitäisi olla jatkuvasti suunnilleen sama luokkaa, silloin pääsylipputulot ja pelaajabudjetti kulkisivat otaksuttavasti tasapainossa. Jos runkosarjasijoitus on parempi, on toimisto, rekrytointi, valmennus yms. onnistunut tai tai sitten ollaan eletty yli varojen pelaajabudjetin kanssa.
Ilveksen kotiotteluiden katsojamäärä oli tällä kaudella Liigan viidenneksi paras ja sijoitus seitsemäs. Siitä voisi päätellä Ilveksen olleen liikkeellä säästöbudjetilla. Ensi kaudella en näe realistiseksi yleisömääräsijoituksen nousua, mutta oma odotus on, että runkosarjan jälkeen Ilves on viides. Siitä on hyvä jatkaa kevättä, ja olisihan se oikeansuuntaista kehitystä kohti Ratamettää.
Siirtyminen uuteen halliin tuo sitten lisää kotiyleisöä ja silloin voidaan myös odottaa pysyvää sijoitusten paranemista.
Kyllähän tuosta on mahdollisuus nousta vaikka sijalle 3. tai jopa sijalle 2.
Naapuri oli toissakaudella 17-18 sijalla 2., viime kaudelle 18-19 sijoitus tippui pari sijaa kun yleisöKA tippui -317 katsojalla.
Ilveksellä taas sijoitus parani yhden sijan ja katsojaKA nousi +363 katsojalla.
Kärpillä myös katsojamäärät hieman laskussa ja samalla tasolla Tapparan kanssa.
Ilveksen nykyinen meininki huomioiden oma veikkaus on, että yleisö löytää halliin vieläkin isommin joukoin kuin viime kaudella.
Ilves, Tappara ja Kärpät luultavasti ovat aika nipussa tuossa kotiyleisökeskiarvossa sijoilla 3.-5. Näistä vain Ilves onnistunut kasvattamaan katsojamääriään joten veikkaan Ilveksen olevan tuossa sijalla 3.
Riippuen kuinka korkealla Ilves keikkuu runkosarjan ajan sarjataulukossa, voi yleisömäärät kilpailla jo Tepsinkin kanssa sijasta 2. Jos Tappara onnistui keräämään 17-18 yleisöä keskimäärin yli 5500/peli niin miksei Ilveskin? Nojoo, ehkä tuollainen harppaus yhdessä kaudessa olisi aika epätodennäköistä, mutta Tamperehan on kelta-vihreä niin miksei