KE 18.9.2024 | Ilves - TPS

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 622
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png
VS.
TPS.png.600x600_q85.png


18.9.2024 klo 18:30 - Tampere

Liiga käyntiin!

Ilveksen Liigakausi 2024-2025 alkaa vihdoin keskiviikkona, kun joukkue luistelee ensimmäistä kertaa tällä kaudella Nokia Arenalla kotiyleisönsä eteen. Liiga-avauksen vastustajaksi saapuu jo kolme sarjapeliä tällä kaudella pelannut TPS.

Ilveksellä on takanaan tällä joukkueella neljä harjoitusottelua ja neljä CHL-ottelua. Harjoitusotteluista Ilves voitti 3/4, mutta CHL:n puolella on kulkenut mollivoittoisesti sillä neljästä ottelusta Ilveksellä on kasassa vain kaksi pistettä. Nämä kaksi pistettä tulivat jatkoaikavoitosta Puolalaista Unia Oświęcimia vastaan. Kolme varsinaisen peliajan tappiota tuli vuorostaan kolmelle sveitsiläisjoukkueelle: ZSC Lions kaatoi Ilveksen lukemin 1-4 Hakametsässä, HC Laussanne otti vuorostaan tylyn 7-2 kotivoiton ja viime kauden CHL-mestari Geneve-Servette vuorostaan otti lopulta 4-3 voiton Ilveksestä. Lionsia vastaan pelillinen ilme oli erinomainen, mutta maalinteko tökki. Menneen viikon kahdessa ottelussa Ilveksellä oli ihan hyviäkin vaiheita molemmissa peleissä, mutta etenkin erikoistilannepelaaminen on karmaisevahkoa Sveitsisssä.

Genevessä Ilveksen maaleista vastasivat Daniel Gazda, Toni Utunen sekä Jens Lööke. Tässäkin ottelussa Ilveksen erikoistilannepelaaminen oli karmaisevaa ja Ilves ei saanut käytettyä seitsemästä ylivoimastaan yhtäkään. Tämän lisäksi Ilves otti yhden maalin alivoimalla omiin sekä Geneve onnistui myös alivoimamaalin teossa. Ottelusta ei nyt hirveemmin jäänyt käteen näin katsojan näkökulmasta.

Yksilötasolla CHL-ottelut jättivät osan pelaajista (..edelleenkin) pimentoon. Esimerkiksi tshekkikaksikko Najman - Stransky oli liian pimennossa näissä peleissä. Heidät tarvitaan paljon paremmin pelin sisään, kun siirrytään liigakaukaloon. Daniel Gazda vuorostaan esiintyi positiivisesti ja etenkin pisteiden valossa hän pelasi hyvin, sillä hän teki neljään peliin tehot 2+3. Hän näytti näissä peleissä kovaa laukaustaan useaan ottesseen ja pelasi muutoinkin vahvuuksillaan. Myös ruotsalaisentteri Erik Borg oli hyvin työteliäs ja hyvällä asenteella liikkeellä kaikissa CHL-otteluissa. Ykköskentän kaksikko Mäntykivi - Suomi oli hyvällä pelipäällä CHL:ssa ja kaksikko takoikin yhteensä kymmenen pistettä neljään peliin.



Turun Palloseura aloitti kautensa kolmella ottelulla. Se pelasi tiistaina Tampereella Tapparan vieraana ja perjantaina Raumalla Lukon vieraana. Lauantaina vuorostaan Gatorade Centeriin matkasi Kiekko-Espoo.
Otteluista jäi käteen yhteensä neljä pistettä, mutta enemmänkin olisi saanut tulla. TPS nimittäin johti kaikkia kolmea ottelua kahdella maalilla, mutta kaikisssa vastustaja nousi tasohin ja ratkaisua jouduttiin hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen. Tiistaina TPS onnistui nappaamaan lisäpisteen rankkareilla Tampereelta loppulukemin 2-3, mutta perjantaina Lukko nousi 3-2 voittoon jatkoajalla ja lauantaina K-Espoo oli lopulta rankkareiden jälkeen vahvempi lukemin 2-3. Kiekko-Espoota vastaan TPS meni jo avauserässä 2-0 johtoon Otto Salinin ja Lukas Wernblomin hienoilla maaleilla, mutta K-Espoo nousi kahdesssa erässä tasoihin ja lopulta voittoon rankkareilla.

TPS:ssä on ollut vaihtuuvuutta viime kauden jälkeen, tarkemman esittelyn joukkueesta voit lukea @Tupsukorva35 kirjoittamana allaolevasta linkistä:


Toki tämän kirjoittamisen jälkeen on TPS:n kokoonpano hieman elänyt. Joukkueen kärkihyökkääjät Viljami Marjala ja Petrus Palmu loukkaantuivat harjoituskaudella ja ovat sivusssa liigakauden alun. Marjala vielä parisen viikkoa, mutta Palmun poissaolo onkin sitten jo pidempi ja hänen ennakoitiin olevan marraskuun majutauolle saakka poissa pelikentiltä. TPS:n on paikannut näitä loukkaantumisia hankkimalla Markus Nenosen lyhyellä pätkäsopimuksella riveihinsä.

TPS:n avausviikon jälkeen viidellä heidän pelaajallaan on kasassa kaksi tehopistettä. Otto Salin, Max Lindroht, Lukas Wernblom ja Topias Haapanen ovat kukin tehneet tehot 1+1 sekä nuori turkulaishyökkääjä Aatos Koivu saalisti liigauransa avauspisteet kahden syöttöpisteen muodossa avausviikolla. Maalinsuuta vartio avausviikon kaikissa otteluissa ruotsalaisvahti Adam Werner torjuntaprosentilla 91,57%.



Kolme edellistä ottelua:

14.9.2024 / Geneve-Servette - Ilves 4-3
12.9.2024 / Lausanne HC – Ilves 7-2

7.9.2024 / Ilves – Zurich Lions 1-4

10.9.2024 / Tappara - TPS 2-3 rl.
13.9.2024 / Lukko - TPS 3-2 ja.

14.9.2024 / TPS - Kiekko-Espoo

Ylivoima: Ilves* 12.5% / TPS 10,00% (10.)
Alivoima: Ilves* 64,71% / TPS 87,50% (5.)
Maaliero: Ilves* 10-18 (-8) / TPS 7-8 (-1)

*CHL

Ilveksen TOP-5 pistemiehet CHL:ssa:

1. Eemeli Suomi, 4 ott. 3+3=6
2. Daniel Gazda, 4 ott. 2+3=5
3. Matias Mäntykivi, 4 ott. 0+4=4
4. Toni Utunen, 4 ott. 1+1=2
5. Adam Najman, 4 ott. 0+2=2

TPS:n TOP-5 pistemiehet:

1. Otto Salin, 3 ott. 1+1=2
2. Max Lindroht, 3 ott. 1+1=2
3. Lukas Wernblom, 3 ott. 1+1=2
4. Topias Haapanen, 3 ott. 1+1=2
5. Aatos Koivu, 3 ott. 0+2=2

Maalivahdit:

Ilves:*
#31 Jakub Málek, 2 ott. 4,65 - 84,48% / #39 Dominik Pavlat, 2 ott. 3,55 - 78,79%
TPS: #1 Juho Nupponen, 0 ott. 0,00 - 00,00% / #30 Adam Werner, 3 ott. 2,17 - 91,57%

*CHL:ssa

Seuraa heitä:

#12 Matias Mäntykivi
, Ilves - Neljännen kautensa Ilveksessä aloittava sentteri pelasi heti CHL-otteluissa isolla vastuulla sillä hänen peliaikansa oli Ilveksestä keskiarvollisesti isoin: 18.44. Korkean peliajan lisäksi hän nappasi neljä syöttöpistettä neljään CHL-otteluun, joten hän on liigakauteen mentäessä hyvähkössä vireessä. Aloitukset ovat hänen kohdallaan aina aiheuttaneet parranpärinää, mutta ainakin "Euroopassa" hän suoritti aloitusympyrässä hyvin sillä aloitusprosentti oli hänellä tasan 50%. Jatkaako hyviä otteita myös TPS:ää vastaan?

#9 Aatos Koivu, TPS - 18-vuotias hyökkääjä saalisti Liigauransa avauspisteet heti kauden ensimmäisellä viikolla, kun hän merkkautti kaksi syöttöpistettä kolmeen peliin. Saku Koivun poika debytoi liigan puolella jo viime kaudella, mutta nyt aukesi pistetili ja vielä pienehköllä peliajalla sillä hän pelasi näissä kolmessa ottelussa kaikissa vain alle kymmenen minuuttia / ottelu. Onnistuuko pisteiden teossa Ilvestä vastaan?

Ilveksen kokoonpano edellisessä ottelussa:

Eemeli Suomi - Matias Mäntykivi - Jens Lööke
Kasper Björkqvist - Erik Borg - Eemil Laurell
Samuli Ratinen - Joonas Nättinen - Samu Bau
Juuso Könönen - Adam Najman - Simon Stransky

Jarkko Parikka - Daniel Gazda
Toni Utunen - Otto Latvala
Niklas Friman - Arttu Pelli
Juho Rautanen - Sebastian Soini

Dominik Pavlat
(Jakub Malek)

Liput Ilveksen liiga-avaukseen:

 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 280
Vihdoinkin se pääsarja alkaa... aijaijai, ei malttas enää odotella.

Keskiviikkona sitten kaikki halliin... kai ny 8K saadaan vaikka vasemmalla kädellä.

Itse pelistä toivon ehjää 60min suorittamista ja tietty 3 pojoa!
 

Eetu Fucking Mäkiniemi

Luottopelaaja
Viestejä
5 484
Vihdoinkin se pääsarja alkaa... aijaijai, ei malttas enää odotella.

Keskiviikkona sitten kaikki halliin... kai ny 8K saadaan vaikka vasemmalla kädellä.

Itse pelistä toivon ehjää 60min suorittamista ja tietty 3 pojoa!
Viestille ihan peukku, mutta toisaalta sanoisin että melko isot odotukset. Mikäli Ilves pelaa kauden ensimmäisessä Liigapelissä ehjän 60min ollaan varovasti sanottuna melko hyvällä tiellä :)
Vai kait se voi ehjä olla vaikka ei hyvä 60min olisikaan, hmm miten ton ottaa? Montahan ehjää 60minuuttista muuten nähtiin viime kaudella yhteensä. Sanoisin 2-3. Erien sisällä oli eroja ja joskus erien välillä joukkueen peli erosi kuin yö ja päivä.

Itse odotan ennenkaikkea viihdyttävää peliä jossa lapsuksista ja virheistä huolimatta ollaan kuskin paikalla ja teräviä silloin kun tarvitsee. Odotan tunteen paluuta kentälle. Odotan ehdottomasti 3pistettä.
Odotan myös Hölön lupauksille, asenteesta ja esiintymisestä kotiluolassa, vastetta.
Tärkeää olisi myös ettei pissi nouse päähän jos kotona ollaan parinkin maalin johdossa.

Odotan pelaavalta maalivahdilta tason nostoa, oli se kumpi tahansa.
Nelonen ja ykkönen on varmaan tutut.
Kakkonen ja kolmonen tarvitsisi jotain sielua jo ja mielenkiinnolla odottaa ketkä avaavat.
Ke ykkösmiehistö.
Pe rotaatiosta 3-4 fressiä peleille.
La ykkösmiehistö ke pe pelien pohjalta.

Onkohan ottelutapahtumaan saatu jotain uudistettua pirteää ideaa?
Onkohan ravintolapuoli kuinka samanlainen kuin viimekaudella(joo tälle olisi omakin ketju)?

Ps. Mikäli saavut Viinikasta päin autolla, varaudu pahimmillaan 30-minuutin ylimääräiseen viiveeseen tietöiden vuoksi.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
9 329
Jahas. Kiva kun pääsee Ilvestäkin Liigassa seuraamaan. Kotipelistä odotan aina voittoa. Se etu hukattiin viimekauden painetalkoissa, josko siitä kotikentästä tehtäisiin nyt oikeasti etu tänä vuonna ja vastedes. Annan vierastappioita kyllä anteeksi mutta kotitappiot ovat aina tuskaisia. Hyvää harjoitusta on nyt saatu kovilta Sveitsin joukkueilta joten mitään tekosyitä siihen että joukkue ei olisi valmis ei ole.

TPSllä myös muutamaa kärkijätkän poissaolo niin tämä kyllä pitäisi klaarata. Malek maaliin ja Supi kentälle, siinä 3 pisteen resepti.
 

Raimo78

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
703
Luottoa löytyy, että homma hoidetaan täydellä pistepotilla. Odotan, että yv-pelaamista on saatu vietyä eteenpäin.

Eniten huolestuttaa yleisömäärä, heikohkolta näyttää tilanne katsomokartalla juuri nyt. Onko niin, että satunnaiskatsojat eivät vielä ole heränneet alkavaan kauteen? Tosin tepsukka pelaa jo neljännen pelinsä, eli ei ihan tasan mene….

Mukava kyllä päästä jälleen Areenalle!!
 

M22

Luottopelaaja
Viestejä
3 059
Heti viinikan ison risteyksen jälkeen ne tietyömaat, siis tullille päin mentäessä, eli Lempäälästä tullessa suoraan edessä. Ehkä voi ruuhkan välttää menemällä siitä Ratinan suuntaan, tai sit kiertää muualta.
Kiitos!
 
Viestejä
2 324
Annan vierastappioita kyllä anteeksi mutta kotitappiot ovat aina tuskaisia. Hyvää harjoitusta on nyt saatu kovilta Sveitsin joukkueilta joten mitään tekosyitä siihen että joukkue ei olisi valmis ei ole.
Yks tekosyy vielä löytyy. Meidän pitäisi pelata kotona meidän tyylikkäimmällä ja Ilvesläisimmällä paidalla eli vieraspaidalla. Sitten pato murtuisi myös Areenalla.
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
7 007
Luottoa löytyy, että homma hoidetaan täydellä pistepotilla. Odotan, että yv-pelaamista on saatu vietyä eteenpäin.

Eniten huolestuttaa yleisömäärä, heikohkolta näyttää tilanne katsomokartalla juuri nyt. Onko niin, että satunnaiskatsojat eivät vielä ole heränneet alkavaan kauteen? Tosin tepsukka pelaa jo neljännen pelinsä, eli ei ihan tasan mene….

Mukava kyllä päästä jälleen Areenalle!!

Eikös tuo näytä ihan hyvältä suhteessa siihen, mitä kauden avaukseen voi odottaa? Toisin kuin moni olettaa, niin ensimmäinen peli ei ole yleisesti ottaen mikään vetonaula. Edellisten areenakausien kotiavaukset ovat vetäneet 5015 ja 5493 henkeä.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
15 964
Ylös