Vs: Kevään play-off seuranta
Melvin Eilinen sanoi:
...
Itse ainakin pidin Tapparan välieräpaikkaa varmana ja kävin (traktorillani) vain yhdessä puolivälierässä. Säästin rahani myöhempiin otteluihin.
...
On muuten sen tason ylimielisyyttä fanilta omaa joukkuettaan kohtaan, että toivon totisesti, ettei Ilveksellä ole kovin paljon tällaisia faneja. Eli jos ja kun tulevina kausina joskus vihdoin viimein taas menestytään, ei sitten aleta säästellä niitä lippurahoja vasta finaaleihin, vaikka playoff-liput muutaman euron runkosarjan lippuja kalliimpia ovatkin.
Oikea syy yleisömääriin ei kuitenkaan ole säästelyssä. Senhän osoitti, että lauantaipeliin Tappara sai väkeä ihan mukavasti. Fakta vain on, ettei Mouhijärveltä, Ruovedeltä tai Sastamalasta ole niin mukava ajella hallille, kun arki-iltana takaisin kotona ollaan vasta kymmenen korvilla tai jälkeen. Enkä sano tätä vitsinä tai pilkkana, vaan tosiasiana. Eikä asiassa mielestäni mitään vitsailtavaa tai pilkattavaa olekaan, vaikka aivan kaikki Ilves-fanit eivät tätä ehkä ymmärrä.
On ihan luonnollista, ettei Tapparalla ole tamperelaisia tosifaneja kuin tuo viitisen tuhatta. Miksi tamperelainen alkaisi kannattaa kotikaupunkinsa ruotsalaisen koulun seuraa? Paitsi tietysti ne, jotka ovat tuota opinahjoa käyneet. Heikäläisiä ei kuitenkaan taida niin kovin montaa tuhatta kaupungissamme olla. Tapparan onneksi lähikuntien asukkaat eivät tuota asiaa siltä kannalta ajattele tai ymmärrä, josko tietävätkään. Heille riittää, että Tappara oli suurseura 70- ja 80-luvuilla, jolloin jääkiekosta tuli koko kansan urheilumuoto ja näissä maalaiskunnissakin sitä alettiin (ainakin pelien tuloksia ja maajoukkueen pelejä) enemmän seurailla. Silloin valinta kohdistui lähiseudun sillä hetkellä menestyvimpään joukkueeseen. Osansa oli varmasti myös sillä, että Nummisen Kallu ja Korven Rane saivat 70- ja 80-luvuilla luotsata seuramenestyksen myötä myös maajoukkuetta ja sinänsä ymmärrettävästi suosivat pelaajissa itselleen tuttuja Tapparan pelaajia. Ilveksiähän taas nuo herrat eivät mukaan ottaneet kuin äärimmäisessä pakossa. Niinpä Tapparassa pelasi monia myös maalaisille maajoukkuepeleistä tuttuja "sankareita". Tuohon aikaanhan Yle näytti maajoukkueen pelit koko kansalle aina Izvestija-turnausta myöten.
Samaan aikaan maaseudulta myös muutettiin Tampereelle kovasti ja osa näistä jääkiekkohistoriattomista tulokkaista valitsi Tapparan samoin perustein kuin maalle jääneet serkkunsa. Heistäkin kuitenkin suhteellisen harva ryhtyi hallissa lähes kaikissa peleissä viihtyväksi tosifaniksi, vaan maalaisserkkujensa tapaan tyytyvät seuraamaan suurimman osan peleistä muualla kuin paikan päällä. Heillä laji ei kuitenkaan ole samalla tavalla "äidinmaidossa imetty" kuin esim. suurimmalla osalla ilvesläisistä ja tietysti myös ainakin kielivähemmistön osalta tapparalaisistakin on.
Näiden tosiasiain johdosta ei kannata sen enempää tapparalaisten pahoittaa mieltään kuin ilvesläisten röyhistellä rintaansa. Kumpaankaan ei ole mitään aihetta. Kehitys vain on kulkenut historian sille arpomaa tietään.
Tietysti myös seurojen juniorityöllä ja Ilveksen monilajisuudella on oma osansa siihen, miksi Ilves on Tampreen rajojen sisäpuolella aina ollut se suositumpi. Tosin Kiira Korven myötä Tapparaan perustettu taitoluisteluosasto imee Ilveksen kannalta ikävästi tyttölasten suosiota.