Loiske sanoi:
"Pelaajabudjettia ei ole enää syytä kasvattaa. Se on ollut keskeinen tekijä vaikeassa taloustilanteessamme. Olemme oppineet, ettei kannata sijoittaa urheilullisen voiton mahdollisuuteen, sillä se ei takaa hyvää tulosta."
Oikeasti tuossa pitäisi lukea, "ettei kannata sijoittaa urheilullisen voiton mahdollisuuteen yltiöpäisesti ja ammattitaidottomasti".
Urheilullisen voiton mahdollisuuteen sijoittaminen tiettyyn pisteeseen asti on mahdollisuus kääntää myös taloudellinen tulos positiiviseksi, mutta se vaatii toimintaympäristön syvällistä tuntemusta ja realistista analyysia kaupallisesta potentiaalista. Toisin sanoen - ei kannata rakentaa budjettia siten, että voitollinen tulos tulee vain, jos aitiot ja istumapaikat ovat loppuunmyytyjä kauden kaikissa peleissä aina finaaliin asti, jos kokemus on osoittanut, että katsojia saadaan parhaimmillaankin vain x tuhatta. Tietynlainen (inho)realismi on urheilubisneksessäkin vaadittavaa riskienhallintaa.
Tapparan parin vuoden takainen negatiivisen kierteen katkaisu on hyvä esimerkki siitä, kuinka urheilullisen voiton mahdollisuuteen sijoittaminen omistajien toimesta on tuottanut myös taloudellisen tuloksen kääntymisen positiiviseksi.