DeBrincatin veto menee rautojen kautta ulos. Maalisummeri soi, tuomari osoittaa maalia, Larkinia lukuunottamatta kaikki lopettavat pelaamisen.
Larkin lakaisee kiekon sisään. Minnesotalaiset protestoivat, koska kiekko ei mennyt maalin ennen vihellystä. Cha Cha Cha soi jostain syystä edelleen amerikoissa hallimusiikkina.
Tuomari sanoo, että menevät tarkastamaan tilanne viheltämättä jääneen vihellyksen takia (intent to blow the whistle -sääntö), ja tuomio jäällä on ei maalia.
Videotarkastuksen jälkeen tuomarit tajuavat, että kun jääkiekko-ottelussa tulee maali, niin tuomari ei vihellä vaan osoittaa kädellä maalia. Eli siis, vaikka kädellä maalia osoittaminen pysäyttää samalla tavalla pelikellon kuin vihellys, niin sitä ei voi soveltaa intent to blow the whistleen.
Loppuseurauksena on siis hyväksytty maali, vaikka sääntöjen ja pelaajien reaktioiden perusteella peli oli poikki (tai ainakin pelikello oli pysäytetty). Säännöt ovat silti sanamuodoiltaan niin epäselkeät, että maalille voi löytää perusteen hyväksyä.
Jatkossa kotijoukkueen kannattaa aina lyödä maalisummeri päälle ennen omaa vetopaikka, ja kenttäpelaajien kannattaa hakata kiekkoa maaliin kunnes tuomari on viheltänyt pilliin.
Summa summarum, ei ne tuomarit rapakon takana ole aina parempia.