Pelaajien palkat vuodelta 2022

M22

Luottopelaaja
Viestejä
3 407
Huomasin viestisi kyllä. Anteeksi vain, mutta lehdessä painettu tunnetun pelaajan kolumni vaikuttaa lähtökohtaisesti luotettavammalta tiedolta kuin anonyymin kirjoittajan viesti keskustelupalstalla, vaikka siitä pelaajan kirjoituksesta jäikin tuo yksi nyanssi kokonaan mainitsematta, eikä siten saatu sieltä vahvistusta maksimisummasta.

Tässäkin ketjussa on ollut anonyymien kirjoittajien välillä erilaisia käsityksiä ylärajasta, jolloin pitäisi pystyä arvelemaan jotenkin kenen tiedot pitävät paikkansa. Lisäämäsi lähde selventää asiaa kyllä paljon ja vaikuttaa luotettavalta. Toisaalla tuli myös vastaan tieto, että ilmeisesti korkeampi maksimisumma tuli voimaan juuri tälle verovuodelle 2022, jonka tuloja saimme lukea eilen.
Juu, eipä mitään, mun tarkoitus oli ainoastaan oikaista se joidenkin virheellinen (tai ei oikeastaan virheellinen, vaan vanhentunut) käsitys siitä 100 k€:n maksimista. Tuo oli vain yksi lähde esimerkkinä, alla toinen esimerkki (Heikki Löfman KSML 9.11).
Kovin vanha juttu tuo ei ole, niin kuin sanot, sitä en muista mille vuodelle tuli voimaan, olisiko ollut juuri 2022 vai 2021. Samallahan oli ehdotus siitä, että ei olisi takarajaa siitä, että milloin rahastoidut varat on nostettava, mutta tämä ei mennyt läpi, aiemmin se oli (2?) - 10 vuoden kuluessa uran päättymisen jälkeen, nyt tuo raja on 2-15 vuotta.


1699512736944.png
 

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
2 133
Tästä rahastoinnista edelleen, säästäminen on hyvästä tottakai, mutta jos on esimerkiksi korkeakoulutettu pelaaja, joka on kohtuullisen varma siirtymisestään työelämään heti uran päättymisen jälkeen, niin välttämättä ei juurikaan silloin saavuta verohyötyä rahastoimalla tulojaan. Näin siksi, että Suomessa on edelleen laki, joka velvoittaa urheilijan nostamaan tuon rahastoidun osuuden 2-15 vuoden sisällä ammattilaisuran päättymisen jälkeen.
Sama oli mainittu Marko Anttilankin jutussa. Rahaston verohyödyt toimivat parhaiten siinä tapauksessa, kun pelaajan tulot ja siten myös veroprosentti putoaa esimerkiksi opiskelun vuoksi. Rahastoon laitettu palkka katsotaan ansiotuloksi, joten myös nostoihin vaikuttaa ymmärtääkseni ansiotuloveroprosentti.

Löysin myös urheilijoiden verotusta käsittelevän verottajan dokumentin, joka on päivätty 3.12.2021.

Urheilurahastoa käsitellään kohdassa 6.3 ja muutama mielestäni kiinnostava poiminta:

-Mahdollisuudella rahastoida on myös alaraja eli urheilutulon pitää olla vähintään 9600 € vuodessa. (Tämä sama asia onkin näköjään mainittu edellisen viestin kuvassa.)

-Urheilurahastosta pitää nostaa varat 2–15 vuoden aikana uran päättymisestä ja nostot pitää tehdä suunnitelman mukaisesti tasaerinä. Erien lukumäärää ei ole rajattu. Tästä voi ilmeisesti poiketa kuitenkin työkyvyttömyyden tai vähintään vuoden jatkuneen työttömyyden vuoksi.
 
  • Tykkää
Reactions: M22
Ylös