Vs: Sjöblomin esisopimuksen purkaminen
Kun yrityskaupoista aletaan neuvotella, molemmat osapuolet allekirjoittavat vaitiolosopimuksen. Se rajoittaa aika paljon sitä, paljonko asioista voidaan ilmoitella julkisuuteen. Esimerkiksi Sjöblom ei ole voinut kertoa havaitsemistaan epäkohdista, eikä Ilves-Hockey Oy:n taholta voida kertoa kaupan peruuntumiseen johtaneita syitä, mikäli ne kuuluvat vaitiolosopimuksen piiriin.
Vesa Kainulaisen haastattelu tämän aamun lehdessä antaa ymmärtää, ettei hallituksella ole valmista rahoituskuviota peruuntuneen yrityskaupan tilalle. Kainulainen vaikuttaisi luottavan siihen, että asiat hoituisivat paikallisin "Ilves-henkisin" voimin. Kainulaisen mukaan "mitään kiirettä tai pakkoa mihinkään hätäratkaisuun ei ole."
Kainulaisen mukaan osa hallituksen julkaisemalla listalla olleista henkilöistä on nyt "mukana rakentamassa uutta." Oleellisinta on Kainulaisen mielestä se, että "Tampereella on nyt otollinen maaperä viedä Ilves-kiekkoa eteenpäin ja oikeaa tietoa sijoittajille." Kainulainen on "saanut paljon yhteydenottoja" Tampereen seudulta ihmisiltä, jotka "haluavat nyt panna tosissaan asiat kuntoon."
Manngard haluaa Kainulaisen kertoman mukaan vetäytyä jo eläkkeelle kiekkokuvioista ja haluaa saada asiat päätökseen.
Kainulainen ei antanut suoraa vastausta Aamulehden toimittajan kysymykseen siitä, palaako Ilves neuvottelupöytään edellisten ostajakandidaattien kanssa.
Kuten toisaalla kirjoitin, itse oletan hallituksen kaivavan viimeistään yhtiökokoukseen mennessä esiin sen osakeannin, jota ei ole vielä pantu täytäntöön. Nyt aloitettaisiin todennäköisesti avoin osakeanti, jotta kaikki nuo yhteen hiileen puhaltavat Tampereen seudun "Ilves-henkiset" voisivat kantaa kortensa kekoon.
Osakeannissa tosin on Manngardin kannalta se huono puoli, että hän jäisi yhä yhtiöön vähemmistöosakkaana eikä saisi Ilvekseen sijoittamiaan rahoja takaisin muuten kuin normaalina velan lyhentämisenä.
Meskanen kompastui omaan näppäryyteensä eikä Tarvainen myynyt tarpeeksi.