On totta, että Ilveksen alivoima% ja Salmelan +/- eivät koko kauden otannalla ole erikoista luokkaa.
Jos Salmelan kausi olisi tullut päätökseen joulukuun alussa, olisi ollut vaikeaa antaa tästä kaudesta nippa nappa hyväksyttyä parempaa arvosanaa. Salmela pelasi Ilves-uransa huonoimman jakson suurin piirtein sinne 0-7 hävittyyn Areenan avausmatsiin saakka.
Tuon pelin jälkeen Salmelan +/- on yhden verran plussalla. Alivoimamaalien aikaan hän on ollut kentällä vain kolmesti. Tuolla 19 pelin otannalla Ilveksen alivoima on ollut 4. parhainta koko sarjassa ja Salmelalla on ollut siinä oma roolinsa. Myös voitettuja 5v6 tilanteita on Horselle tullut. Moni muukin pelaaja on pelannut tuolla ajanjaksolla hyvää alivoimaa ja on toki totta, että Salmela on joitain pelejä missannutkin tuossa.
Mitä tulee noihin jäähyihin, niin Salmela on hankkinut Ilvekselle lähes saman verran ylivoima-aikaa kuin ottanut itse alivoiman aiheuttaneita jäähyjä. Salmelaa on rikottu jäähyn arvoisesti jo 13. kertaa tällä kaudella, tosin kolme noista on tilanteita, joista myös vastustaja on saanut rangaistuksen. Salmela itse on ottanut 12 kakkosta ja lentänyt kerran suihkuun eli jäähytasapaino on hänen osaltaan melkein tasan. Oikeudenmukaisessa maailmassa Salmela olisi hankkinut vastustajalle 14. kakkosen tällä kaudella, mutta sen sijaan siitä tilanteesta tuli päästetty maali Ilvekselle ja tämä ketju nousi pienen tauon jälkeen etusivulle. Salmela lähtee todella usein erittäin vahvalla potkulla liikkelle kiekon kanssa omalta alueelta, mikä aiheuttaa paljon kampitusjäähyjä vastustajille. Sama trendi oli myös viime kaudella.
Vaikka Liigan tilastot ovat nykypäivänä kattavat, yhtä kiinnostavaa seikkaa ei tilastoida. Nimittäin pelaajia, jotka tuottavat eniten rangaistuksia vastustajalle. Jatkoaika listaa jälleen jokaisen joukkueen eniten rikotut pelaajat.
www.jatkoaika.com
Mitä tulee tuohon 0-2 maaliin, alkaa siinä ongelmat jo hyökkäys/keski-alueella. Päkkilä paineistaa yksinään Peltomäkeä tuloksettomasti ja Joni Ikonen suorittaa vaihtovirheen, joka aukaiseen massiivisen tilan keski-alueelle. Scott Nieder...eikun Peltomäellä on hyvä paikka syöttää omalta alueelta hyökkäyssiniviivalle, josta kiekko pelataan oikeaan laitaan ja Jukurit pääsee hyvävauhtiseen 3v3 hyökkäykseen. En itse kyllä saa tuossa maalissa Salmelaa kyllä mitenkään erityiseksi syntipukiksi. Vastaavia ylivoimahyökkäyksiä ja vaihtovirheitä tuli mielestäni poikkeuksellisen paljon Ilvekselle, mikä ei ole varsinaisesti yllätys kokoonpanon yhteiset kokemukset huomioiden.
Ilves-pelaajiin kohdistuneet rikkeet. Ottelukohtaista listaa voi halutessaan pyytää allekirjoittaneelta, jos siihen liittyy joitain epäilyksiä. Tallenteiden kauttahan nuo ovat tarkistettavissa. Otetut jäähyt löytytvät Liigan sivuilta, jos kiinnostaa laskea "jäähytasapaino". Tähtimerkintä tarkoittaa tilannetta, josta myös vastustaja on saanut saman arvoisen jäähyn.
Mäntykivi 16(*1)
Salmela 13 (*3)
Saarela 9 (*2)
Suomi 9 (*1)
Oden 9
Väärä vaihto 9
Virtanen 8
Sebök 7
Päkkilä 6
Lancaster 6
Kontiola 6 tai 7 (*2)
Lööf 5
Joona Iko 5 tai 6
Joni Iko 5
Elorinne 4
Mieho 4
Baptiste 4
Parikka 4
Masin 4 (*3)
Langhamer 3
Johansson 3
Nyman 2
Pulli 2
Nalli 2
Pelin viivytys, kiekko katsomoon 2
1 Kos, Nikolishin, Eriksson, Iso-Mustajärvi, Tuomola, Peltola, Aloitusrike, Kiekon sulkeminen, mv-alueen ulkopuolella pelaaminen
Omasta mielestäni Salmelan rooli ja käyrä on mennyt ihan kelvolliseen suuntaan parin viime kuukauden aikana. Enkä kiistä sitä, etteikö ajoittain olisi tiettyjä haasteita kiekon kanssa pelaamisessa tai hyökkäysalueen tilanteiden tunnistamisessa, mutta aika harvalla joukkueella on heittää 7 pakkia sisään, niin ettei edes yhdellä olisi haasteita tuolla saralla. Jos kauden viimeisissä peleissä Horse löytää itsensä vastaavasta roolista kuin viime keväänä, on kärkipakkien taso sulanut ennätysroimasti tai sitten Ilvestä koettelee kyllä aivan uskomattoman tsägä poissaolojen kanssa.