Edelleen: ongelman ymmärtämiseksi pitäisi ensin hahmottaa, että Floydin tapaus ei ole yksittäistapaus eikä poliisiväkivalta ole "demokraattista".
Tilastojen mukaan "mustilla" ihmisillä on esimerkiksi noin 2,5-kertainen kuolemanriski poliisin käsissä ja noin 3,5-kertainen riski joutua ammutuksi aseettomana kuin "valkoisilla". Rakenteellinen rasismi on syvälle levinnyttä Yhdysvaltain poliisissa - samalla kun tulee muistaa, että maassa ei ole Suomen poliisin tapaista yhtä valtiollista viranomaista väkivaltamonopolilla, vaan liitto- ja osavaltiotasoisten viranomaisten lisäksi mm. kaupungeilla ja piirikunnilla on omia sheriffejään ja lisäksi väkivaltaa tarjoavat monet erilaiset viralliset tai epäviralliset militiat ja "naapurivahdit".
Osa porukasta ei kirjoitustensa perusteella selvästikään tunne tai muista esimerkiksi Yhdysvaltain kansalaisoikeusliikkeen historiaa, Rodney King-mellakoita, tai edes sitä että BLM ei syntynyt Floydin kuolemasta vaan vuonna 2013 vastauksena 17-vuotiaan Trayvon Martinin murhaan. Väkivaltaa ja sitä kohtaan suunnattuja protesteja on toki paljon muitakin kuin nämä mainitut.
Pointti on, että tämä asettaa kontekstin, jossa julkisuuden henkilön lippiksen kaltaista kannanottoa tämän hetken Amerikassa tulkitaan, ja Rask antoi haastattelun nimenomaan amerikkalaismedialle kesällä 2020. Bostonissa poliisia on tuettu näkyvästi mm. maratonpommien jälkeen vuonna 2003, mutta silloin konteksti olikin täysin toinen. Pitkän linjan NHL-pelaajat ovat tottuneita haastatteluihin ja julkisuuteen ja tietävät kyllä, miten heidän tekemisiään arvioidaan mediassa.