Vs: Yahoo Fantasy Hockey
Kuukausi läpsytelty lisää. Neljään viimeiseen viikkoon mahtuu selkeät voitot Repen Ilveksestä ja Nekalasta, niukkaakin niukempi voitto Bamses Pojkarista ja ruma tappio Karhun Kaatajille. Sijoitus on kuukaudessa noussut pykälän sijalle 7. Pisteitä on kasassa 145, joten kärkeen (Karhun Kaatajat) on matkaa 25 pinnaa ja pleijariviivaan (Bamses) kahdeksan pistettä.
Depth Chart
1. ketju Ondrej Palat 28. 8+11=19 - Ryan Johansen 26. 9+16=25 - Bryan Little 28. 11+8=19
-> Samat nimet jatkavat sisäisessä ykkösketjussa. Palat on osoittautumassa todelliseksi luottomieheksi. Tehosaldo 15 pykälää plussalla, 46 taklausta ja hyökkääjälle komeat 26 blokkia. Johansen on hiukan hyytynyt, mutta edelleen lähes pinna per peli -tahdissa. Littlen kanssa voittaneet eniten aloituksia meille. Little jauhaa 50-60 pisteen tahdissa, ei mitään häikäisevää, mutta tekee tasaisesti kaikkea.
2. ketju Mikkel Bödker 28. 9+8=17 - John Tavares 27. 11+13=24 - Brock Nelson 27. 12+11=23
-> Vasempaan laitaan ei ole tyrkyllä riittävän kovia jätkiä, joten Bödker nousee kakkosen laitaan. Tämä laituriosasto meillä tökkii kaikkein eniten. Laitureiksi on heittää paljon 50-60 pinnan jätkiä, muttei ketään todella kovaa. Toistaiseksi mennään näillä Bödkereillä, joiden oikea paikka olisi jossain nelosen laidalla. Tavares on hiukan hyytynyt. Seurakaveri Nelson painaa samoilla tehoilla menemään, vaikka kausi on jo pitkällä. Nelson on sentteri, vaikka pelaakin Islessa laiturina. Meidän ketjuja helpottaisi kummasti, jos Yahoo reagoisi tähän, niin ei tarvitsisi lepuuttaa yhtä sentteriä katsomossa. Nelson on ollut hyökkääjistä kaikkein isoin yllätys toistaiseksi.
3. ketju Shane Doan 28. 7+9=16 - Derick Brassard 25. 8+13=21 - Jordan Eberle 26. 5+12=17
-> Brassard on osoittautunut hyväksi hauksi. On pelannut selkeästi paremin kuin Granlund. Ottaa tasaisesti aloituksia, taklaa melko hanakasti ja tehosaldokin kääntymässä plussalle. Ennen kaikkea pisteitä tulee tasaisesti, menossa uransa parasta kautta kohti. Herrat Doan ja Eberle loistavat tehosaldon pakkaspäässä, ensin mainitulla -10, Eberlellä -9. Doan taklaa edelleen nuoruuden innolla, koossa 59 HIT:iä. Tehoja vaan ei enää tule takavuosien tahtiin. Eberleä huhut vievät milloin minnekin. Jos minä saisin päättää, niin siirtyisi mahdollisimman nopeasti Oilersista pois, niin saattaisi saada uransa uuteen nousuun. Tuollainen 55 pinnan tahti on ihan ok, mutta eväitä olisi parempaankin.
4. ketju Curtis Glencross 28. 5+14=19 - Jason Spezza 27. 5+16=21 - Stephen Weiss 9. 4+6=10
-> Glencross ja Weiss uusia miehiä kokoonpanossa. Glencrossilla menossa uransa paras alkukausi, joten kokeillaan jatkuuko. Enemmän jäähyjä kuin kellään meidän hyökkääjistä, taklauksia 55 ja tehopisteitä yllättävän paljon. Saattaa olla kyse suonenvedosta, mutta katsellaan. Weiss on aloittanut Detroitissa niin vahvasti, että pakko on kokeilla. Sentteriksi merkitty, vaikka ei sillä paikalla pelaakaan. Tämä aiheuttaa omat haasteensa, koska senttereitä meillä on liikaakin. No jos tehoja tulee jatkossakin, niin pakkohan se pelipaikka on etsiä. Spezza valahti edellisen kuukauden aikana nelosen keskelle, kertoo eniten siitä, että meillä on pirun hyviä senttereitä.
Hyökkäyksestä on poistunut toinenkin suomalainen Jussi Jokinen. Jokisen "ihan ok" alkukausi ei riittänyt, vaan yritän hakea potkua muuta kautta. Pari viikkoa meillä viiletti myös sveitsiläisvahvistus Nino Niederreiter, mutta yksi tehty maali neljään peliin ei inspiroinut tarpeeksi.
Pakit
1. pari Mark Giordano 28. 7+21=28 - Niklas Kronwall 28. 4+13=17
-> Giordano johtaa edelleen pakkien pistepörssiä, kolkuttelee kaikkien pelaajien pörssissä TOP 10-rajaa ja on meidän sisäisen ykkönen. Tehosaldo +17, blokkeja 59. Alkukauden MVP. Kronwallilta tasaisen varmaa suorittamista pakkien pörssin sijan 10 tuntumassa.
2. pari Mark Streit 26. 4+11=15 - Dustin Byfuglien 28. 7+6=13
-> Big Buff siirtyi pakiksi, koska Jetseillä on niin paljon loukkaantumisia. Meilläkin jauhaa nyt pakkina, näin saatiin yksi hyökkääjä lisää rosteriin. 81 taklauksella kolkuttelee koko liigassa TOP 10-määriä. Viime aikoina innostunut tekemään myös maaleja aivan mukavaan tahtiin. Jäähyjä selvästi enemmän kuin kellään toisella Suharilla. Dustin on tämän rosterin allrounderi. Streit on kuin Kronwall - tasaisen varmaa suorittamista illasta toiseen.
3. pari Olli Määttä 20. 1+8=9 - Toby Enström 22. 1+8=9
-> Kaksi hyökkäävää pakkia, jotka molemmat ovat kärsineet vammoista / terveyshuolista. Määttä palannut komeasti syöpäleikkausten jälkeen kehiin, Enström on parhaillaan saikulla. Häntä stunttaa Sharksin Justin Braun, joka kykenee melko monipuoliseen peliin ja tuonee meiltä uupuvia blokkeja.
Andrej Sekera ja Brian Campbell saivat monoa. Kumpaakaan ei ole tullut ikävä.
Maalivahdit
Jaroslav Halak 19-14-2,26-497-3
Antti Niemi 21-11-2,53-583-1
Craig Anderson 17-6-2,50-550-2
-> Halak voitti kymmenestä edellisestä startistaan yhdeksän. Aivan huikealla tasolla on Jaroslav vetänyt viimeisen kuukauden ja se näkyy suoraan maalivahtiemme tilastoissa. Halakin ansiosta on napsittu mukavasti pisteitä veskareilla viime viikot. Niemi antaa hyvää taustatukea, Anderson pelaa niin hyvin kuin Ottawan maalilla voi, mutta hyvätkään statsit eivät siellä montaa voittoa tuo.
Periaatteessa homma sujuu ihan mukavasti. 11 miestä löytyy pistepörssin TOP 100-joukosta. Maalivahdeista Halak on alkukauden TOP 6-veskari kaikki statsit huomioiden, eivätkä Niemi ja Andersonkaan niin kaukana ole. Silti ollaan sarjassa vasta sijalla seitsemän.
Kuukauden takaiseen hetkeen verrattuna ollaan joukkueena pystytty parantamaan eniten maalintekoa, jossa oltiin sarjan heikoimpia, mutta nyt sarjan 6. Kategorioittain:
PPP 2.
Pisteet 3.
Syötöt 4.
SHP 4.
Aloitukset 4.
Jäähyt 5.
Maalit 6.
HIT 6.
Laukaukset 8.
+/- 9.
BLK 10.
GWG 11.
Maalivahtisaldoissa ollaan kaikissa muissa kategorioissa sijalla 5, paitsi torjunnoissa koko sarjan ykkönen.
Yhteenvetona voisi todeta, että aika hyvin kulkee. Blokkeja ja voittomaaleja saisi tulla enemmän, muuten ollaan lähes kaikissa saldoissa pleijaritasoa. Blokkeihin yritetään vaikuttaa yhtä-kahta pakkia vaihtamalla, voittomaalit ovat sen verran tuurista kiinni, että odotetaan vaan yleisesti enemmän maaleja. Siellä seassa sitten joko on tai ei ole voittomaaleja. Tehosaldoon vaikuttaminen on liian monitahoinen juttu, joten jääköön tuurin varaan.
Pitkässä juoksussa kokonaissaldot ratkaissevat melko paljon. Yksittäisen viikon kohdalla homma taas saattaa heittää hieman. Pari esimerkkiä: Ylivoimamaaleissa ollaan sarjan toiseksi paras, mutta silti on voitettu kategoria vain neljästi, kahdesti hävitty ja kahdesti pelattu tasan. Tehosaldossa ollaan sarjan yhdeksäs, mutta silti se on voitettu kolmena viikkona kahdeksasta.
Joskus sitten osuu napakymppiin: Blokkisaldossa ollaan sarjan kolmanneksi huonoin ja se korreloi tylysti myös saatuihin pisteisiin - vain yhdellä viikolla kahdeksasta on saatu pisteet.
Kuukauden päästä tsekataan taas missä Suharit suhailee.