Ex-Ilvekset maailmalla

vilperi

Luottopelaaja
Viestejä
1 189
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Noma sanoi:
VP sanoi:
Tuohan on nk. Foppa/Forsberg -harhautus.

Ja jos ihan oikeillä nimillä puhutaan niin tuohan on Kent Nilsson -harhautus. Sillä nimellä siitä muistaakseni puhuttiin ruotsalaisissa selostuksissa kun Foppa teki samanlaisen.

Juuri näin. Tosin Foppan kunniaksi sanottakoon, että teki maalinsa olympiafinaaleiden rankkareissa ratkaisevassa parissa. Tuon jälkeen taisi Kanadalla olla tasoittava vuoro, mutta Tommy Salo torjui sveduille kultaa.
 

Kaukosäädin

Guest
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Juuri noin. Nilsson tuon ennen Forsbergia teki. Tosin tämän tietää vain "lajiniilot".

Vastaava tapaus on ilmaveivi. Jos vaikka SM-Liigassa ensi kaudella joku tekee ilmaveivin, niin perus turakaiset puhuu "heitti Granlundit" tai "teki Miket". Esimerkiksi Crosby teki ilmeveivillä maalin jo nuorena jonnena jossain junioriliigassa. Samoin Rob Hisey. Ja kuten kaikki tietää Hisey teki ilmaveivin myös SM-Liigassa, kuten myös Jani Lajunen ja Markus Granlund. Kaikki maalit tehtiin muuten Bluesin kotiottelussa ja samassa hallissa.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 662
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Myöhemmin SM-liigassakin piipahtanut Michael Legg taisi olla ensimmäinen,joka televisioidun ilmaveivin teki vuonna 1996 college-jääkiekossa. http://www.youtube.com/watch?v=HWBYcugv11s

Leggkin kuitenkin kertoi,että harjoituksissa joku hänen joukkuekaverinsa hänelle sen oli opettanut ja oliko jopa tehnyt jossain televisioimattomassa matsissa.
 

SaulBrother

Luottopelaaja
Viestejä
1 677
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Viime kaudella A-nuorissa pelannut Teemu Lepaus on tehnyt sopimuksen Itävallan 2. liigassa pelaavaan EHC Lustenauhin.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
9 018
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288744628659.html

Matt Nickersonin kuulumisia. Mies tuntuu löytäneen oikean sarjan itselleen.
 

Tuomas

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
849
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Nickersonille kaikkea hyvää Skotlantiin, ilmeisesti viihtyy!

Uutisen innoittamana tuli tutkailtua muutamien muidenkin entisten ilvesläisten tämän kauden kuulumisia Elite Prospectsista. Tuoltahan jokainen voi itsekin tilastot tutkailla, mutta jotain poimimisia nyt kuitenkin satunnaisessa järjestyksessä:

Mark Lee löytyy Nickersonin kanssa samasta sarjasta Nottinghamin riveistä, valitettavasti kauden alkuun on kärsinyt loukkaantumisesta, eikä vielä päästä sen tarkemmin arvioimaan kuinka kova luu Lee on Brittein saarilla.

Peruspuolustaja [url=http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2277]Nils Bäckström
viihtyy Venäjän Vysšaja Ligassa jo toista kautta putkeen Rubin Tyumenin joukkueessa. Tuolla sarjatasolla mies pääsee väläyttelemään jopa kiekollista puoltaan, sillä viime kaudella runkosarja tuotti 16 pistettä ja pudotuspeleissä tahti vain yltyi. Ilmeisen hyvin on mennyt, sillä meriittilistalta löytyy nyt valinta sarjan parhaaksi puolustajaksi 2013/2014 kaudelta. Ei ihme, jos suuntana on kohta KHL.

Juniorivuodet valokeilassa viettänyt Jesper Kokkonen sen sijaan ei tunnu saavan tuulta purjeisiinsa. Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso ja alkukauden kolme ensimmäistä ottelua menneet kiikaritehoilla. Ei nyt kuopata Jesperiä kuitenkaan vielä, sillä viime kauden 29+18 ovat kuitenkin rupusarjaankin mukavat tehot ja Allsvenskan olisi vain yhden askeleen päässä, ikää nyt 21 vuotta.

Marko Anttila on yksi tämän hetken kirkkaimpia ulkomaan Ilveksiä. Kauden aloitus Örebrossa ollut pisteiden valossa hieman tahmea (6 ott. 1+1), mutta viime kausi jo osoitti, että parhaimmillaan Marko on hyökkääjänä SHL:n eliittiä. Omia ikisuosikkeja, joten kenties pitäisi tutkailla joku Örebron peli ja raportoida sitten tarkemmin, miltä tekeminen tätä nykyä näyttää.

Venäläiseen nimihirviöön, suomennettuna Jugra Hanti-Mansikkiin, päässyt Toni Rajala on alkanut heti paukuttamaan tehoja, sillä yhdeksään ensimmäiseen otteluun löytyy tehot 2+7. Samaan malliin kun jatkaa, niin NHL-unelma elää maitojunaratkaisusta huolimatta edelleen. Eikös pistepörssin TOP-10, hyvät MM-kisat ja tätä myöten NHL-diili olisi Tonille ihan hyvä tavoite loppukaudeksi? Tai voi tulla puolestani Ilvekseenkin, vähintään yhtä hyvä vaihtoehto.

Sympaattinen Colby Genoway on viihtynyt Sveitsin maisemissa Lausannessa. Nyt lähdössä on jo neljäs kausi joukkueessa ja toinen pääsarja NLA:ssa. Viime kausi tuotti 26 pistettä, joten ihan ykkössentteristä/hyökkääjästä ei ole kyse, mutta ilmeisesti joukkueen runkopelaajia kovatasoisessa liigassa kuitenkin. Valitettavasti loukkaantuminen on vaivannut tänä syksynä ja tilastoissa ei näy vielä ottelun ottelua.

Muistatteko vielä pienen ihmiskuulan nimeltä Henri Sandvik? Kiekolliset taidot - kyllä, ne ovat löytyneet! Sarjana on Britannian toiseksi korkein sarjataso ja joukkueena Swindon Wildcats (luonnollisesti Ilveksestä villikissoihin). Otteluita viime kaudella 50 ja pisteitä peräti 66. Tällä kaudella pelannut vasta yhden pelin, jossa toimi kahden maalin syöttäjänä. Tällä kehityskäyrällä pääsee kohta haastamaan Matt Nickersonia sarjatasoa ylempänä, joko kiekon kanssa tai nyrkein.

Geoff Platt on edelleen raudanluja KHL-pelaaja, joten haaveilut "kotiinpaluusta" eivät vielä ole ajankohtaisia. Kahdeksas KHL-kausi starttasi ja yhdeksässä ottelussa maaliverkkokin on heilunut jo neljästi.

Kovassa sarjassa viihtyy [url=http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7452]Joonas Lehtivuorikin
, vaikka NHL ja KHL ovat toistaiseksi näkemättä. Mies pelaa Ruotsin MODO:ssa nyt neljättä kauttaan. Joonas on tätä nykyä profiloitunut yleispuolustajaksi, joka ei pisteillä juhli. Hieman yllättävää ja tavallaan pettymyskin sen huiman 2007/2008 kauden jälkeen. Joka tapauksessa täyttää roolinsa ilmeisen hyvin ja olisi mielenkiintoista nähdä Lehtivuorta vaikkapa ensimmäistä kertaa aikuisten maajoukkuepaidassa.

Taiteilija vailla vertaa, kaikkien rakastama Tampereen oma Jesse Niinimäki on aloittanut Venäjän valloituksensa moniin odotuksiin nähden varsin mallikkaasti. Kymmenen ottelua on jo takana ja käsittääkseni rooli joukkueessa on varsin suuri. Pisteitä voisi olla enemmänkin (3+1), mutta ainakaan heti ei ole tarvinnut pakata tavaroita. Syöttöpisteistä voi huomata, että aikamoisia puukäsiä löytyy joukkueesta, kyllä niistä lätyistä pitää lyödä paremmalla prosentilla sisään!

Sekavissa ja haikeissa merkeissä aikanaan Ilveksestä poistunut Dan Hacker luo yllättävänkin mukavaa uraa annettuihin työkaluihin nähden. Tsemppari aloitti jo kuudennen kautensa Saksassa ja toisen kautensa pääsarjatasolla. Viime kausi tuotti itse asiassa komeat 35 pistettä ja tämä kausi on alkanut vieläkin paremmin (6 ott. 3+3). Olisi muuten tämän hetken Ilveksessä luisteluvoimansa ansiosta kahden ensimmäisen ketjun kamaa.

Sitten meitä viime vuosinakin paljon ihastuttanut ja vihastuttanut Ville Koistinen. Nyt kulkee ja lujaa! Viime kausi haettiin vielä tuntumaa Davosissa, mutta tänä syksynä kuuteen otteluun tehot 2+6, +6. Mielenkiintoista olisi Davosinkin peli katsella, kun samaa ylivoimaa on pyörittämässä Perttu Lindgren, jonka alkukausi on seitsemään otteluun tuottanut 1+5 tehot.

Ja ette muuten ikinä arvaa, mutta aikanaan Sami Sandellilla Bluesista kaapattu Matti Uusivirta on jostain käsittämättömästä syystä joutunut lopettamaan uransa...
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 662
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Itse voisin nostaa esiin pari Ilveksessä kääntymässä käynyttä slaavinuorukaista.

Lauris Darzins on hyvin dokumentoitu Ilveksestä kahdeksan vuotta sitten pihalle raakileena potkittu joka pari vuotta myöhemmin puhkesi kukkaansa ja pelaa jo seitsemättä kautta KHL:ssä.Parhaimmillaan ollut KHL:n pistepörssin 16. ja maalipörssin yhdeksäs jne.,mies on pelannut parit olympialaiset ja noussut Latvian maajoukkueen MM-kisojen kapteeniksi asti.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt viitisen vuotta Ilveksessä parin viikon try-outille Venäjän kakkosliigasta kokeiltu ja tuolloin täysin riittämättömäksi SM-liigaan todettu nuorukainen nimeltään Vadim Soloduhin.Kyseinen kaveri on aloittanut jo neljännen kauden KHL:ssä ja tätä menoa (9.2+2=4) viime kauden varsin mellevät tehot (50.11+6=17) tehot ovat uusiutumassa.Soloduhin on joukkueensa varakapteeni KHL:ssä.
 

Letkunilkka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
247
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Mites nämä Ipassa nousua uralleen hakeneet:
Ryan Flynn
Danny Dries
Niko Dimitrakos
Daniel Corso

Kaikilla näyttäisi olleen aika hiljaista täällä käynnin jälkeen.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 790
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Henri Tuomisen tryout ei tuonut sopimusta Tapparaan.

Ei muuta kuin siitä ykkössentteri!
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
2 040
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Tuomakselle kiitokset vaivannäöstä, mukava lukea mitä osalle entisistä Ilvesläisistä kuuluu.

Kärppien pelejä katsoneena huomio usein kiinnittyy varsinkin Ryan Glenin pelaamiseen enkä siinä mitään suurta muutosta sitten Ilvespäivien ole näkevinäni. Liike on edelleenkin laaja-alaista ja kuljetukset näyttäviä samoin karmivia harhasyöttöjä ja harkitsemattomia purkuja ihan kuin Ilvesaikoinakin. Tottuminen liigakiekkoon on auttanut miestä käyttämään omia vahvuuksiaan paremmin, muttei mielestäni mitään huimaa kehitysaskelta ole tapahtunut.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
2 040
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Tupsukorva35 sanoi:
Henri Tuomisen tryout ei tuonut sopimusta Tapparaan.
Ei muuta kuin siitä ykkössentteri!
Try-outille vaan, mitä tässä enää on menetettävää. Saadaan edes kilpailua pelipaikkoihin, jospa sen kautta saadaa uutta virtaa tekemiseen.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
9 018
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Pari vuotta sitten 0+0 tehoilla Ilveksessä käväissyt Janne Laakkonen jatkaa uraansa Kazakstanin pääsarjassa.

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288744763800.html
 

Battery

Luottopelaaja
Viestejä
7 778
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Letkunilkka sanoi:
Mites nämä Ipassa nousua uralleen hakeneet:
Ryan Flynn
Danny Dries
Niko Dimitrakos
Daniel Corso

Kaikilla näyttäisi olleen aika hiljaista täällä käynnin jälkeen.

Foorumien "tietäjien" mukaan Tuokkolan ihmisjohtamisen vika. Ilman Tuokkolaa miehet pelaisivat nyt KHL:ssä. Lisäksi Pesonen olisi 30 maalin vauhdissa Liigassa ja luistelisi kuin Zaborsky mutta ei koska Tuokkola.
 

monki

Rivipelaaja
Viestejä
39
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Onko kenelläkään tietoa missä pelaavat viime kaudella A-nuorissa kovaa jälkeä tehneet hyökkääjä Tomi Wilenius ja puolustaja Jerry Laakso?
Todella lupaavia junnuja, olis mukava seurata heidän pelaamistaan jos jollakin tiedossa poikien nykyiset seurat?
Ulkomailla??
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Wilenius ilmeisesti Itävallassa:
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=25511
 

Ilvua

Luottopelaaja
Viestejä
1 426
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Huhtala hyvässä vireessä Jokereissa! 2 häkkiä tänään ekaan erään. (Toka rankkarista)
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Ilvua sanoi:
Huhtala hyvässä vireessä Jokereissa! 2 häkkiä tänään ekaan erään. (Toka rankkarista)
Oli muuten komea rankkari. Harvoin näkee noin puhdasta vetoharhautusta.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 662
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Tomi Wilenius on tehnyt loppukauden sopimuksen Kajaanin Hokin kanssa.

Hauska nähdä miten sujuu Mestiksessä,toistaiseksi kovat odotukset ovat lunastamatta ja ei saanut tällä kaudella try-outilla sopimusta Itävallan pääsarjaan saati,että mikään liigajoukkue olisi kiinnostunut.
 

N-CoRe

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
365
Vs: Ex-Ilvekset maailmalla

Eikö Jerry ole saanut pelipaikkaa junnusarjoista vai onko klesana, kun ei ole tällä kaudella pelannut ? Soitaha juupe pentu kotiin.
 
Ylös