Typerää olisi jos ei rakentaisi hieman tuon varaan lähivuosina. Niinhän Tapparakin tekee kun kassassa on rahaa jos noin ei käykään.
Pelaajapudjettia voi nostaa sillä, kun tiedetään että pelaajapudjetti ja pelaajamateriaali ovat top-4, niin lasketaan talousjutut sen mukaan että saadaan vähintään kaksi puolivälierien kotiottelua.
Tappara ilmeisesti laskee pudjetin sen mukaan että saa vähintään kaksi puolivälien kotiottelua ja kaksi välierien.
Tuota...
Budjetteja voi tietysti tehdä monellakin tavalla ja voi olla monenlaisia mielipiteitä, mutta mun on vaikea seurata sitä ajatuksenjuoksua, että varovaisemmassa budjetoinnissa olisi jotakin "typerää", kuten sanot. Jos tehdään budjetoitua parempi tulos, niin eihän ne rahat sieltä mihinkään katoa. Ilves kun ei ole pörssissä, niin osakekurssin kehityksen takia ei tarvitse pyrkiä näyttämään ennusteissa (yli-)optimistisia tulosarvioita ja osinkoa ei ole milloinkaan maksettu, enkä ainakaan ole kuullut, että sellainen olisi suunnitelmissakaan.
Toisekseen, on tietenkin loistava asia, varmasti kaikkien mielestä, että Ilveksen talous on verrattomasti paremmassa kunnossa, kuin aikoihin, ehkä koskaan. Ja hienoa, että on varaa panostaa.
Mutta, en nyt ihan tarkkaan ulkoa muista noita kaikkien edellisvuosien tunnuslukuja tuloslaskelmasta ja taseesta, mutta noin yhteenvetona toteaisin, että ollaan viimeksi päättyneellä tilikaudella tehty loistava tulos, sitä edellisellä hieman tappiollinen ja sitä ennen muutamalla ihan ok tai hyvä tulos. Tässä hyvää on se, että velkataakka on saatu pienenemään ja omavaraisuus nostettua hyvälle tasolle. Vaikka en varsinainen talousammattilainen olekaan, niin noita talouden tunnuslukuja olen saanut tai joutunut työni puolesta seuraamaan muutaman kymmenen vuotta, niin ei noi maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta kuvaavat tunnusluvut (mm quick ratio, current ratio, omavaraisuus yms) ole sellaisella tasolla, että tässä Ilves mitenkään rahassa kylpisi.
Sitten vielä kun täällä usein syystäkin verrataan tuohon naapuriin, niin tietämättä, että mitä lukujen taakse kätkeytyy, niin totean, että Tamhockeyn omavaraisuus on neljässä vuodessa pudonnut 71%:sta 56%:iin (71%, 66%, 61%, 56%). Näin maallikkona sanoisin, että suunta on väärä.
Kun tätäkin foorumia varmasti lukee oikeita talouden ammattilaisia (joka siis itse en ole), niin mielelläni kuulisin teidän mielipiteitänne, että olenko hakoteillä ja turhan varovainen?
Ja ylläpito, jos tälle on parempi ketju, niin ei muuta kuin siirtämään.