Tarvitaanko kontakti, vai riittääkö maskin tekeminen maalivahdin alueella ollen ?Virta hyppää ilmaan maalialueen ulkopuolella ja sitten Lehtinen työntää mailan Virran luistimen alle (tahattomasti). Ei olis ollu kontaktia, jos Lehtinen ois pysyny alueen sisällä.
Tuolta se näytti; kontakti tuli kun MV työnsi mailaa eteenpäin ja osui Tapparan pelaajaan maalialueen ulkopuolella. Sen jälkeen toinen hyökkääjän luistin oli osittain maalialueella ja kiekko verkkoon.Virta hyppää ilmaan maalialueen ulkopuolella ja sitten Lehtinen työntää mailan Virran luistimen alle (tahattomasti). Ei olis ollu kontaktia, jos Lehtinen ois pysyny alueen sisällä.
Tuohon kysymykseen ei kukaan tiedä vastausta, koska sitä tulkitaan milloin mitenkin tuomareiden toimesta - jopa saman pelin sisällä. Kai siinä kontakti on se olennainen asia.Tarvitaanko kontakti, vai riittääkö maskin tekeminen maalivahdin alueella ollen ?
Niinpä.. koska, kyllähän maskikin vaikuttaa maalivahtityöskentelyyn.Tuohon kysymykseen ei kukaan tiedä vastausta, koska sitä tulkitaan milloin mitenkin tuomareiden toimesta - jopa saman pelin sisällä.
Liiga on tehnyt tästä IIHF:n säännöstä tälläisen tulkinnan edelliskaudelle, joten oletetaan, että se on sitten ollut näiden hylkyjen perusteella tälläki kaudella käytössä:Eli.. jos seisot maalivahdin alueella ja teet maalivahdille selkeän maskin, niin on kaikki syyt hylätä maali ?
Jos hyökkäävä kenttäpelaaja on maalialueella sillä hetkellä, kun kiekko ylittää maaliviivan tason eikä hänen sijoittumisensa millään tavoin vaikuta maalivahdin mahdollisuuksiin torjua kiekkoa tai suorittaa tehtäväänsä, maali hyväksytään.
Tähän hylkääminen eilen varmaan perustui.Liiga on tehnyt tästä IIHF:n säännöstä tälläisen tulkinnan edelliskaudelle, joten oletetaan, että se on sitten ollut näiden hylkyjen perusteella tälläki kaudella käytössä:
"Maalialueen kolmiulotteisuus poistuu määräävänä tekijänä visuaalisen häirinnän osalta. Luistinten asema on jatkossa määräävänä tekijänä. Mikäli pelaajan molemmat luistimet leikkaavat maalialueen rajan ja pelaaja on ottanut aseman maalialueelta ja on suoraan laukaisusektorissa maalivahdin edessä, tilanne on maalivahdin visuaalinen häirintä ja maali hylätään. Liikkuvaa maskia, jossa pelaajan luistimet leikkaavat maalialueen rajan, ei tulkita maalivahdin visuaaliseksi häirinnäksi."
Kyseessä siis visuaalinen häirintä.
Lähde: Liiga tarkentaa sääntötulkintojaan – nämä muutokset testissä harjoitusotteluissa
Mielestäni maalialueella oli vain toinen luistin ja sekin sen jälkeen ja sen seurauksena kun maalivahti otti mailallaan kontaktin pelaajaan maalialueen ulkopuolella.Ennen kiekon menemistä maaliin tai edes maalivahdin alueelle Virran luistin oli maalivahdin alueella kontaktissa maalivahtiin. Jos saisi ottaa kontaktia maalivahtiin maalivahdin alueella ilman hylkyä sitä tehtäisiin tarkoituksella koko ajan. Tuomiolla ei ollut merkitystä Lukko oli ihan ylivoimainen ja olisi voittanut sarjan vääjäämättä. Sama asia Ilvestä vastaan. Miehon kohtelu tuntui ainakin värilasien takaa epäoikeudenmukaiselta, mutta ei siittä viitsinyt edes valittaa, kun Lukko olisi jyrännyt Ilveksen vaikka siittä olisi tullut 5+20 min ja 5 peliä pelikieltoa.
Mielestäni riittää yksikin luistin, jos se on maalivahdin alueella kontaktissa maalivahtiin häiriten torjumista tai torjuntaan valmistautumista. Jos ei olisi näin, niin komentaisin valmentajana maskimiehen pitämään aina luistinta maalivahdin alueella pienessä kontaktissa maalivahtiinMielestäni maalialueella oli vain toinen luistin ja sekin sen jälkeen ja sen seurauksena kun maalivahti otti mailallaan kontaktin pelaajaan maalialueen ulkopuolella.
Keskustelussa ei ole otettu kantaan kuka olisi voittanut sarjan ilman kyseenalaisia tuomioita.
Ketjun aihe on "Liigan tuomaritoiminta" ja tässä keskustelussa diletantit ovat yrittäneet arvailla miten tuomarit päätyivät samankaltaisissa tilanteissa erilaisiin ratkaisuihin - maali ja ei maalia.
Lukon maalia en ole nähnyt ja Tapparan hylätyn maalin kelailin äsken linkissä olleelta videolta. Nykysäännöillä tai -tulkinnalla tuo on harvinaisen selvä hylyn paikka. Virta ottaa kontaktin Lehtisen mailaan siten, että jalan liike on selvästi alueen ulkopuolelta kohti aluetta. Eli Virran jalan liike ei ole pystysuunnassa suora, vaan viistosti kohti aluetta. Lehtisen maila liikkuu kyllä vastakkaiseen suuntaan (eli alueelta ulos), mutta tällä ei ole merkitystä tässä tapauksessa, kun Virran jalan liike on alueen ulkopuolelta alueen sisään. Voidaan siis tulkita, että "Virran jalka/Lehtisen maila"-kontakti olisi syntynyt, vaikka Lehtisen maila olisi pysynyt alueen sisäpuolella.
Eli näissä 50/50-tilanteissa tulkitaan nykyohjeistuksen mukaan yhtä rasittavasti kuin maalinedushässäkät jalkapallossa; aina puolustavan joukkueen eduksi.
Jos Virran jalan liikerata olisi ollut sellainen, että oltaisiin voitu varmasti todeta, ettei jalka olisi mitenkään voinut päätyä kontaktiin Lehtisen mailan kanssa ilman Lehtisen "tökkäysliikettä", voisi tässä tilanteessa olla tulkittavaa. Nyt tuo meni nykyohjeistuksen mukaisesti. Ehkä Virta muistaa olla huolellisempi pronssipelissä. Tai ensi kaudella. Jollei tulkinnat taas muutu.
Linkin takaa löytyvästä videosta näkee selvästi, että kontaktia ei tulisi jos Lehtisen maila ei menisi Virran luistimen alle. Virran luistin liikkuu maalialueen viivaa myöten EI kohti sitä niin kuin sanoit. Vasta kontakti mailaan, joka tapahtui maalialueen ulkopuolella vaihtoi luistimen liikkeen suuntaa.
Juuri näin.Lukon maalia en ole nähnyt ja Tapparan hylätyn maalin kelailin äsken linkissä olleelta videolta. Nykysäännöillä tai -tulkinnalla tuo on harvinaisen selvä hylyn paikka. Virta ottaa kontaktin Lehtisen mailaan siten, että jalan liike on selvästi alueen ulkopuolelta kohti aluetta. Eli Virran jalan liike ei ole pystysuunnassa suora, vaan viistosti kohti aluetta. Lehtisen maila liikkuu kyllä vastakkaiseen suuntaan (eli alueelta ulos), mutta tällä ei ole merkitystä tässä tapauksessa, kun Virran jalan liike on alueen ulkopuolelta alueen sisään. Voidaan siis tulkita, että "Virran jalka/Lehtisen maila"-kontakti olisi syntynyt, vaikka Lehtisen maila olisi pysynyt alueen sisäpuolella.
Eli näissä 50/50-tilanteissa tulkitaan nykyohjeistuksen mukaan yhtä rasittavasti kuin maalinedushässäkät jalkapallossa; aina puolustavan joukkueen eduksi.
Jos Virran jalan liikerata olisi ollut sellainen, että oltaisiin voitu varmasti todeta, ettei jalka olisi mitenkään voinut päätyä kontaktiin Lehtisen mailan kanssa ilman Lehtisen "tökkäysliikettä", voisi tässä tilanteessa olla tulkittavaa. Nyt tuo meni nykyohjeistuksen mukaisesti. Ehkä Virta muistaa olla huolellisempi pronssipelissä. Tai ensi kaudella. Jollei tulkinnat taas muutu.
Mitähän selität? Kyllä, maila osuu luistimeen mutta jalan liikerata jatkuu kyllä sinne mailan päälle ihan Tapparan pelaajan omasta toimesta.
Ihan oikein ja sääntökirjan mukaan meni.