Kansiareenan rakentaminen on siis tällä hetkellä 2,5 kuukautta aikataulusta jäljessä johtuen ennen kaikkea perustusten haastavuudesta. Toivottavasti laskelmat on tehty asiantuntevammin kuin Olkiluoto kolmosen työmaalla, jossa ei tajuttu huomioida talvi- ja kesäolosuhteiden lämpötilaeroja, ja toivottavasti betonifirmakin on eri. Olkiluodossa nimittäin betoni oli liian huokoista.
Aamulehdessä SRV:n edustaja kyllä lupailee, että halli valmistuu ajoissa vuoden 2022 MM-kisoihin ja että viivästykset eivät nosta hintaa. Useimmiten kyllä taitaa käydä niin, että hankkeiden venyessä asiat mutkistuvat ja budjetit kusevat. Tampereen kaupunkihan siinä tietenkin maksumieheksi joutuisi, mutta toivottavasti tamperelaisseurat ovat jo ehtineet laittaa nimimerkkinsä alle pitkiin sopimuksiin. Saattaa nimittäin tulla paineita vuokrien korotusten suuntaan.
Talouselämän mukaan yksi SRV:n talousongelmien syistä on se, että yhtiö toimii projektijohtomallilla, jossa sillä ei ole paljoa omia työntekijöitä. Ja korkeasuhdanteessa on kova kilpailu aliurakoinneista, mikä taas nostaa kustannuksia, ja myös laatu on saattanut kärsiä. Projektinhallinta on pettänyt ja kustannukset ovat lähteneet käsistä. SRV:llä rakentaminen ei yksinkertaisesti ole ollut kannattavaa. Lisäksi SRV:llä on kauppakeskuksia Suomessa ja Venäjällä, joita se pyrkii saamaan käynnistysvaiheesta eteenpäin ja myymään jossain vaiheessa.
SRV:tä itse areena kiinostanee vain sikäli, että sen valmistuminen suunnitelmien mukaan on ehtona sille, että SRV saa kerrostalojen tontit melkein ilmaiseksi. SRV maksoi niistä vain sadasosan siitä, mitä se joutui maksamaan Ranta-Tampellassa.
Olen jo aiemmin ennakoinut, että todennäköisesti SRV pistää Kansiareenankin aika nopeasti eteenpäin jollekin kiinteistösijoitusfirmalle. Sekin saattaa tulevaisuudessa nostaa vuokria. Alkuvaiheessahan halliyhtiölle on ollut tärkeää saada buukattua kalenteri täyteen, vaikka vähän hintoja polkemalla. Areenan liiketiloista on nyt varattu "merkittävä osa" ja aitioista kaksi kolmasosaa.