Mitä tulee ottelutapahtuman musiikkiin, niin kyse on pitkälti asiayhteydesta ja siitä, että tunnistää ne emootiot, mitä tuollainen tilaisuus luo ihmisille. Pitää siis hahmottaa millaiset kappaleet toimivat tässä kontekstissa. Sinänsä ei ole väliä tyylillä ja tai esiintyjillä, vaan sillä mikä sopii mihinkin.
Pitää myös hahmottaa kyseisen jääurheilun pitkälti jatkuvaksi rakentunut muotokieli. Siis mitä vahvoja tunnepohjaisia mielikuvia katsojalle rakentuu Ilves-pelaajien luistelun liikkeestä. Tähän pitää integroida sitä audiovisuualista aineistoa, joka tukee tilannetta ja toisinpäin.
Itse esimerkiksi rakentaisin siihen ennen peliä jotain sellaista sopivasti asiaa kuuluvaa salaperäistä tunnelmaa. Muun muassa Twin Peaksin eteerinen alkutunnari (Angelo Badalamentin synä-eepos) sopisi erinomaisesti. Silloin videokuutiolla voisi hyvin pyörittää tunteisiin vahvasti vetoavaa mustavalkomatskusta menneistä ajoista aina sitten johtaen tilanteen nykyhetken värikuvamaisemiin. Sehän loisi sellaista fiilistä kutkuttelevaa nostalgislähtöistä mystiikkaa ja eräänlaista kaunista aikajatkumoa siihen tilanteen ympärille. Tämän jälkeen homma kiihtyisi pikkuhiljaa. Kevyttä sportti-vaihdetta voisikin ajaa sisään erinomaisesti asiaan sopivalla Eye of the Tiger -kappaleella. Ja vielä ennen kuin itse kotijoukkue saapuisi areenalle, niin Van Halenin tunnelmaa nostattava ja jopa herkästi liikkeelle lähtevä Right Now olisi kuin nappi silmen väliin ! Puhummatkaan siitä, että Right Now on ollut jo Ilveksen play-listoilla tässä männä vuosina. Sen siis tunnistaa jo iso osa porukasta. Kun vielä haluaa nostaa kierroksia (siis siihen hetkeen kun Ilves pelaajien terät kirskahtavat uuden karhealle jäälle), niin ilmoille voisi jysäyttää esimerkiksi Mötley Cruen räleän Kickstar my Heart - rallin ! Sen mukana yleisön rytmikäs taputus ja korkeaoktaaninen hurraaminen sopisivat komeasti toistensa tueksi.
Tietenkin kappalevalikoima on aivan loputon. Joten on kyllä mistä ammentaa ja ottelutapahtumiin voisi rakentaa myös hieman erilaisia yksityiskohtia ja tai temaattisia kokonaisuuksia. Esimerkiksi kun halutaan korostaa jääkiekon ympärille rakentunutta tietynlaista "Jet-Set" kulttuuria, niin sitähän tukee todella hyvin legendaarisen Miami Vice - sarjan alkutunnari. Niitä mielikuvia on helppo hyödyntää ! Tai jos halutaankin jopa keventää tunnelmaa ja luoda mukavaa yhteistä, jopa hauskan rentoa fiilinkiä, niin silloin voisi soittaa The Trammpsin Disco Infernoa. Tätähän käytetään mm. Snookerin MM-kisoissa, kun Shaun Murphy astuu Crucible teatterissa yleisön eteen. Ja se toimii.