Täällä on sen verran selkeää väärinymmärrystä translakia kohtaan, että kirjoitan sen nyt tähän kunnolla niin kuin se on. Setan tällä hetkellä tärkein ajettava lakihanke on translaki, ja tosiaan Pridea käytetään vipuvartena ajamaan hanketta sekä median avulla, että erityisesti päättäjiin kohdistetulla paineella.
Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka vaatii sukupuoltaan korjaavalta sterilisaatiota. Tämä on räikeä ihmisoikeusloukkaus, josta Suomi on saanut lukuisia huomautuksia. Voimassa oleva translaki vaatii sukupuoltaan korjaavalta myös täysi-ikäisyyttä, lääketieteellisiä tutkimuksia ja osoitusta siitä, että ...
seta.fi
"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta."
Tällä on monia vaikutuksia yhteiskuntaan.
Pari esimerkkiä:
1) Mies tai poika joka ilmoittautuu naiseksi pääsee uimahallissa naisten puolelle. Ei minnekkään muiden puolelle niin kuin ehdotettiin. On hyvin loukkaavaa, mikäli esimerkiksi lipunmyyjä yrittäisi estellä naisten puolelle menemistä, koska sukupuoli voi olla herkkä asia mieheksi syntyneelle naiselle.
Tirkistelyhalun tyydytyttyä ex nainen voi sitten taas ilmoituksella vaihtaa itsensä takaisin mieheksi.
Suomessa kuten missä tahansa maassa on lukuisa joukko erityyppisiä perverssejä, ja seksuaalirikollisia, joten aika turhaa kuvitella ettei kukaan varmasti koskaan noin tekisi.
2) Armeija. Kuka tahansa mieheksi syntynyt voi välttää armeijan lain tulemisen jälkeen ilmoittautumalla naiseksi, kunnes iän puolesta voi välttää armeijan.
3) Huonokuntoinen poliisikouluun haluava mies voi ilmoittautua naiseksi, ja näin päästä huomattavasti helpommin poliisikouluun. Jo valittuna voinee vaihtaa takaisin, koska olisi luultavasti jonkinsortin ihmisoikeusloukkaus viedä opiskelupaikka jo valitulta hakijalta vain siksi, että tämä kokee sukupuolensa muuttuneen.
//
Ja tosiaan nämä esimerkit eivät ole minkään sortin provoilua, vaan pelkästään ihmettelyn paikka siitä missä touhussa Ilves ja toki monet muut julkisen ja yksityisen rahan toimijat ovat mukana.
Vielä enemmän ihmetyttää sitten, kun eduskunta äänestää ja ehkä jopa hyväksyy uuden Setan kirjoittaman lain.
Kaltaiseni ihmettelijä yleensä kohdataan joko passiivisella aggressiolla, eli yrityksellä hiljentää olemalla reagoimatta. Tai sen ollessa toimimatonta aggressiivinen aggressio, eli esimerkiksi erityyppiset bannaamiset mielipiteen vuoksi.
Ja minä siis kuulun ihmisiin, joiden mielestä sinänsä yhdistykset saavat ajaa omia lakihankkeitaan. Mutta ikävää, jos saavat joka puolelta siihen vipuvartta. Pitäisi varmaan, ja ehkä niin teenkin mennä seuraavaksi viininharrastajien foorumille itkemään sitä mitä julkisen rahan omistuksessa oleva Alko tekee asiassa.