39,6 per peli runkosarjassa ja 247 per peli playoffeissa. Tuossa ratkaisevassa finaalissa 1300, joten muuten sitten aika pieniä lukuja.
Menestys toi yleisöä, runkosarja aika surullista.
Itsehän en väittänyt, että HIFK olisi jo kerännyt suuria katsojamassoja muuten kuin yksittäisissä peleissä. Kaikki muut ottelut paitsi ratkaiseva finaali pelattiin Pirkkolassa tai Nordiksen harjoitushallissa ja aiemmilla kausilla Malmilla. Vielä emme tietenkään näe tulevaisuuteen, mutta 1300 katsojaa oli siellä ratkaisevassa finaalissa paikalla.
1352 katsojaa oli paikalla myös 18.1.2020, kun HIFK ja TPS kohtasivat ennen koronaa Naisten Liigan alemman jatkosarjan ottelussa Nordiksella. Tuo ottelu pelattiin lauantaina klo 17.40 ja sitä ennen pelattiin samassa paikassa klo 15.00 alkanut HIFK–Tappara-ottelu. Yleisö oli siis jo valmiiksi paikalla, kun naisten ottelu alkoi. Ainoa kauneusvirhe tuossa oli, että miesten vastustaja ei ollut TPS, vaan Tappara, jolla ei ollut silloin, eikä ole nytkään naisten joukkuetta. Samana keväänä alkoi myös korona ja seuraavien parin kauden aikana Naisten Liigassa on otettu takapakkia katsojamäärissä ja suoratoistonäkyvyydessä, kun Ruutu-palvelu vaihtui liiton omaan LeijonatTV-palveluun.
Osa tämän kevään ratkaisevassa finaalissa olleista saattaa löytää peliin ensi kaudella uudestaankin, kun ensimmäinen kynnys ilmestyä paikalle on nyt ylitetty ja se on ollut monella todennäköisesti myönteinen kokemus, kun ottelu päättyi mestaruusjuhliin. Osa HIFK-kannattajista saattoi katsoa ottelua poikkeuksellisesti LeijonatTV:n sijaan C Moren lähetyksestä ja ehkä joku heistä innostuu senkin johdosta lähtemään Pirkkolaan syksyllä.
Olen itsekin aikanaan mennyt Tesomalle Ilveksen naisten peliin ensimmäisen kerran, kun Hakametsässä mainostettiin miesten pelissä valotaululla naisten pudotuspelejä. Ensimmäisen kynnyksen ylittäminen madaltaa saman kynnyksen ylittämistä uudestaan. Mitä useampi ylittää kynnyksen kerran, sitä enemmän on niitäkin, jotka tulevat toisenkin kerran.
Mikään ei estä Ilvestä järjestämään samanlaista tapahtumaa jonkin Nokia Arenan lauantaipelin yhteyteen. HIFK:n lisäksi löytyy muitakin seuroja, joilla on sekä miesten, että naisten liigajoukkueet: HPK, KalPa, Kärpät, Lukko ja TPS. Esimerkiksi HPK:n kannattajat löysivät jo tänä keväänä Rinkelinmäen liigahallista seinän taakse harjoitushalliin naisten puolivälierään Ilvestä vastaan. He saattaisivat löytää Nokia Arenaankin paikalle. Varsinkin, jos miehet pelaisivat samassa paikassa ja samassa tuplapelitapahtumassa.