Ilves voitti eilen tärkeän TPS-ottelun 4–1.
Naisten Liigan sijat 4-8 tällä hetkellä
Joukkue | Ottelut | Pisteet |
---|
4. Kuortane | 17 | 29 |
5. TPS | 17 | 27 |
6. HPK | 17 | 24 |
7. Ilves | 17 | 22 |
8. Kärpät | 18 | 16 |
Koko sarjataulukko löytyy Jääkiekkoliiton
tulospalvelusta.
Kerrankin Ilves oli se joukkue, joka oli valmiina ottelun alusta asti. Sama jatkui vielä seuraavissakin erissä. Ilves iski maalit ajassa 02:10, 20:18 ja 42:11. Viimeinen osuma syntyi tyhjään TPS-maaliin ajassa 58:59.
Leijonat Tulospalvelu
tulospalvelu.leijonat.fi
En tiedä, johtuiko Naisten Liigassa aiemmin harvinaisesta runkosarjan arkipelistä, mutta TPS ei tuntunut saavan peliään kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa. Oliko sitten bussijalkoja vai jo ennen ottelun alkua takana pitkä päivä, jossa on ehkä oltu päivä töissä tai koulussa ja sitten matkustettu pikaisesti vielä Tampereellekin? Otteluun valmistautuminen on todennäköisesti eronnut viikonloppupeleistä merkittävästi. Ilves sai todennäköisesti viikonloppupelejä suuremman kotiedun tästä johtuen.
Ottelun jälkeen kävi kyllä hieman sääliksi turkulaisia, kun bussi oli Tesoman hallin pihassa keskiviikkoiltana vielä klo 21.45 ja tappio niskassa kotimatkalle kutsui tihkusateinen ja säkkipimeä 9-tie. Mielenkiintoista nähdä heijastaako nämä arkipelit palautumisen kautta myös viikonlopun peleihin jollain tavalla. Tuossa on kaikille joukkueille varmasti opettelemista. Tämän viikon pelien jälkeen alkaa toki maaottelutauko, jolloin suurin osa sarjan pelaajista saa hengähtää hieman.
Nämä ovat valitettavasti realiteetteja sarjassa, jossa pelaajat joutuvat käymään töissä. Sarjan nuori ikärakennekin vaikuttaa sillä tavalla, että moni pelaaja on vielä yläkoulussa, 2. tai 3. asteen opinnoissa.
Kaikki eilisen arkikierroksen neljä ottelua päättyivät kotivoittoihin. Pääkaupunkiseudun paikallispelissä HIFK voitti K-Espoon tosin vasta jatkoajalla. Se oli lähtökohtaisesti muutenkin melko tasainen ottelupari ja Espoosta Helsinkiin ei varsinaisesti synny mitään kuormitusta vierasmatkan suhteen. Ilves joutuu pelaamaan vieraissa arkipelin ke 16.11. mutta silloin matkaa on vain Hämeenlinnaan asti eli lyhin mahdollinen vierasmatka Ilvekselle. Ke 7.12. Lukko saapuu Tesomalle, joten tiedossa saattaa olla murskalukemia ottelussa, jossa Ilves on jo lähtökohtaisestikin valtava ennakkosuosikki.
Aiemmilla kausilla arkipelejä on haluttu vältellä ihan syystä ja runkosarjan ottelumäärä on mahdollistanutkin sen paremmin. Viime kausina runkosarjassa on pelattu vielä 28-30 ottelua/joukkue. Nyt ottelumäärä kasvoi 36:een, koska alku- ja loppusarjojen sijaan siirryttiin yksiosaiseen ja nelinkertaiseen runkosarjaan. Muutos on sinänsä hyvä ja selkeyttää monta vuotta sekavana pysynyttä sarjajärjestelmää. Ongelma on vain siinä, että kaudesta loppuu viikonloput kesken 10 joukkueen nelinkertaisella sarjalla, jos ja kun se pitää saada pelattua loppuun ennen huhtikuun MM-kisoja. Runkosarjan keskelläkin taukoja aiheuttavat perinteiset maajoukkuetauot elo-, marras-, joulu- ja helmikuussa sekä vuodenvaihteen U18-tyttöjen MM-kisat. Tyttöleijonien pelaajat ovat pääosin Naisten Liigan pelaajia ja varsinkaan Kuortane ei tyttöjen arvokisojen aikana pystyisi pelaamaan sarjapelejä, kun joukkueen runko ja valmennus on MM-kisoissa. Marraskuun maajoukkuetauolla Naisleijonienkin riveistä puuttuu Pohjois-Amerikassa olevat NCAA-yliopistosarjan ja PHF-sarjan puoliammattilaiset ja Naisten Liigan pelaajia onkin valittu totuttua enemmän maajoukkueen mukaan.
- - -
Jatkoajassa julkaistiin tänä aamuna juttu
Noora Mylläristä, joka siirtyi kesän aikana Vaasasta Ilvekseen monta vuotta sarjan häntäpäässä kitkutelleen Sportin pudottua Naisten Liigasta. Sportilta ehti jo loppua koko naiskiekkotoimintakin, eikä se ole mukana tämän syksyn Mestis-karsinnassa, mutta ilmeisesti syksyn aikana naisten SM-sarjan perustajajoukkueisiin kuuluvassa seurassa on kuitenkin virinnyt jotain joukkuetoimintaa myös naisten puolella.
Mylläri on eilen voiton torjuneen Melisa Mörösen tavoin ollut hyvä vahvistus Ilvekselle. Vaasassa hän on kuulunut jo monta vuotta joukkueen kärkipelaajiin, mutta rämpivässä joukkueessa pelatessa hyväkin pelaaja jää helposti kirkaimpien valokeilojen ulkopuolelle, koska pelaaja ei nouse samalla tavalla esiin tilastoissa. Korkeintaan vain rämpivän joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Mylläri ei ole todennäköisesti sarjan taitavin, nopein tai voimakkain hyökkääjä, mutta hän pelaa yleensä todella fiksusti. Mylläristä näkee katsomoon asti, että hän on nimenomaan jääkiekkoilija sekä joukkuepelaaja. Siinä missä monen pelaajan ratkaisuja katsellessa joutuu monesti pyörittelemään päätään puusilmäisyyden edessä, Mylläri lukee tilanteita hyvin ja hän osaa hautomisen, kuljettamisen ja yksin yrittämisen sijaan myös laittaa kiekon liikkeelle ennen ongelmiin joutumista. Vaasalainen pystyy pelaamaan sekä laidalla, että sentterinä ja monipuolisuutensa ansioista taisi pelata jonkun kautta edeltävän harjoitusottelun puolustajanakin.
Siirto Tampereelle näyttäisi olevan Myllärille hieman samanlainen taidot paremmin esille tuova askel eteenpäin uralla kuin Emilia Varpulan siirto Raumalta muutama vuosi sitten. Tällä hetkellä hän on seitsemällä maalillaan Ilveksen paras maalintekijä ennen kuuden maalin Varpulaa ja Anniina Kaitalaa. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä Mylläri on kolmantena. Hienoa, että Jatkoajan toimittajakin on huomannut tämän urallaan uuden vaihteen saaneen pelaajan.
- - -
Ilveksen naisten pelit jatkuvat tosiaan jo lauantaina Tesomalla Kärppiä vastaan klo 14.15. Sen jälkeen seuraava kotipeli onkin vasta la 26.11. KalPaa vastaan. Nyt kannattaa siis hyödyntää vielä tilaisuus nähdä Ilves Tesomalla pitkään aikaan.