Lööke oli poissa siitä ykkösylivoimasta toisessa erässä. Siinähän ei päästy näkemään edes toista koostumusta kun Klingberg otti jäähyn. Kolmannessa erässä Lööke oli siinä ykkösylivoimassa takaisin, toki Mese oli boksissa. Mitään kokonaan ylivoimasta pudottamistahan ei todellisuudessa nähty. Ei toki ole ensimmäinen sulta aivan päin helvettiä mennyt väite. Sinä itsehän ainakin olit ”Ilveksen erikoistilannepelaaminen”-ketjussa pudottamassa kokonaan YV:n ulkopuolelle.
Hienoa, että lasket jotain ”voittoja” onnea vaan valitsemallesi tielle. Selittää paljon.
Tää on yleistä ajatusvirtaa, mutta vastaan tähän. Enimmäkseen ehkä myös EFM:lle nää monille itsestäänselvät asiat.
Narratiivinäkeminenhän on ihan todellinen ongelma nykypäivänä. Kun olet luonut tietynlaisen narratiivin (=Lööke ei osaa tehdä maaleja, ei ole maalintekijä, kädet on jäässä), sä et näe niitä asioita, jotka on sitä vastaan ja näet ainoastaan omaa narratiiviasi tukevia väittämiä.
Esimerkiksi korona-aikaan tämä narratiivinäkeminen oli suorastaan hämmentävää ja jakoi perheitä, parisuhteita ja kaikkia. Siksi EFM:n kanssa Löökestä väittely on turhaa. Siellä on nyt 45 peliä vedetty samaa agendaa ykkösketjun jakamisesta ja Lööken heikkoudesta. Silloin on turha yrittää sitä päätä kääntää.
Jos ketju alkaa suorittaa kovemmin, se on vain Männyn ansiota ja toissijaisesti Supin, joka vielä parantaa tästä. Näin ajattelee EFM, joka on jo 45 pelin ajan ollut kykenemätön näkemään sitä Lööken kokonaisvaltaista peliä.
Ketjukoostumuksissa ja -muutoksissahan on vahvasti vaikutusta pienillä nyansseilla. Lööke on esim. nopeampi kuin Meskanen ja omaan päähän varmempi. Ei valovuosien erolla, mutta tarpeeksi suurella, että lajia ymmärtävä huomaa sen yhdenkin pelin otannalla.
Ketjuihin myös vaikuttaa niin moni asia jatkuvasti muovaten niitä.
Suomi jäi siihen meidän joulukuun puolivälin peliin. Tai oikeammin siihen marras-joulukuun taitteen peliin, koska joulukuun puolivälikin oli jo melko lailla selviytymistä Rautanen sentterinä. Lööke ja Mänty taas pelasivat Ratin kanssa sen kuukauden poissaolon ajan ja pelaajien peli kehittyi. Nyt ei vielä löydetä toisiaan saumattomasti ja vielä ollaan eri vaiheissa. Yhteinen pelitauko tulee muuten hyvään saumaan, mutta Mänty lähtee toki EHT:lle.
Sitten taas ylivoima. Sieltä puuttuu nyt se iso osa ylivoimaa viime ajoilta, eli Ratinen. Lisäksi sieltä puuttuu se Johansson, joka on yleensä taiteilija ylivoimalla. Viime peli näytti jo paremmalta, mutta on Simonilla vielä tekemistä. Liike ei ole vielä ihan samaa kuin ennen loukkaantumista ja tietynlainen juonikkuus ja yllätyksellisyys siinä ylivoimalla nyt puuttuu, eli lähes aina joko Johanssonin syöttö tulee vähän hankalana katkoriskin vuoksi tai sitten siinä on jo Lööken edessä valmiina blokki kun syöttö Simonilta tulee. Lööken vetäessä blokkiin, yv:n katko on todella todennäköinen, koska Johansson rightin mailan kanssa on yleensä keskellä, ja kiekko pääsee helpommin karkaamaan vasemmalta silloin. Johansson jakaa vetopaikan Löökelle todennäköisemmin kuin rystyt kohdaten Männylle oikealle, ja tämän huomioi vastustajan av. Ylivoimahan meillä on muutenkin hyvää, mutta itse vaihtaisin ehkä Männyn vasemmalle ja Lööken oikealle ja kokeilisin niitä läpisyöttöjä Männyltä Löökelle. Nyt syötön epäonnistuessa tai ottaessa kimmokkeen Lööke joutuu sen ottamaan rystypuolella tai taakseen. Oikealla kätisyydet kohtaa Männyllä ja Johanssonilla epäonnistumisten sulkemiseen myös paremmin.
Muokkaan: Mitään tilastoa mulla ei tälle tietenkään ole, mutta silmätestillä sanoisin, että lähes aina Johansson hakee kiekkoa sen karattua vasemmalta puolelta. Osunut tämä silmään jotenkin.
Sanoisin pomminvarmasti, että siellä on osaavampaa miestä joukkueessa kuin minä pohtimaan erikoistilannepelaamista. Kuitenkin haaveilen siitä, että nähtäisiin muutoksia myös ykkös-yv:ssä ja ne haaveet ei millään lailla liity Löökeen, hän siellä pysyisi. Mä haluaisin nähdä sen Gazdan ykkös-yv:llä. Ratin poissaollessa kokeilisin Johanssonia viivassa, Löökeä oikealla siivellä, Gazdaa vasemmalla, Mäntyä keskellä ja maalin luona syöttölautana ja maskissa Meskasta, Klingbergiä tai Suomea. Monipuolisena rightin pelurina Lööke voisi tarjoilla mielenkiintoisesti siitä keskelle, viivaan ja Gazdalle. Gazdalla ei olisi viivanpitämisen vastuuta. Tämä tosin todennäköisesti yksipuolistaisi ylivoiman täysin oikealle puolelle, mutta uskoisin Lööken pärjäävän siinä.