ikö nykyinen pelitapa, jossa ei pyritä pitkiin pyörityksiin vastustajan päädyssä, ole kuitenkin oikea strateginen linjaus juuri tälle pelaajistolle?
On, mutta muna/kana tilanne. Eli miten joukkue on koottu ja millaisia pelaajatyyppejä on haettu.
Parivuotta on haettu jalkavia ja nopeita pelaajia hyvällä mailatekniikalla. Ei tällaisella joukkueen kasauksella oikein vaihtoehdoksi jää pelata pitkiä pyörityksiä, koska kokeneemmin pelaajin varustetulle vahvemmalle joukkueelle sitten häviää siinä leikissä.
Strategisesti pidän oikeana, että joukkueen johto, UTJ, valitsee peli-identiteetin vuosiksi eteenpäin ja joukkuetta kootaan sen mukaan. sit valmentaja sovittaa siihen sille optimaalisen pelitavan.
Mutta kuten tällä kaudella hyvin havaittiin, nopea pystysuunnankiekko vaatii todella paljon taitoa ja liikettä. Tai vaihtoehtosesti JYP tapaan (kun oli parhaimmillaan) erittäin vahvoja laitureita.
Taitoa kun poistui jouluntienoilla, oltiin ongelmissa. Ja vaikka peliä saatiinkin uudelleen kasaan, olisi mun mielestä silti pitänyt pärjätä paremmin saareloiden, maccellien ja päkkilöiden kiitäessä laidoilla. Varsinkin noinkin kiekollisen puolustuksen edessä.
Toisaalta, kun laitaväännöissä ei pärhjätty, hankittiin Väyrynen, joka muuten ei oikein situnut kuvioon (tai miksi Vartiainen oli hankittu?) . Myttynenkään nyt ei mikään noepanpelin sentteri ole. Eli jos ajatellaan sillä nopealla pystyyn pelaamisellapärjättävän, niin pidettäs sit linjasta kiinni myös paikkaushankintojen kanssa.
Tai myönnetään, että pitää pelata MeidänPelin ehdoin ja hankkia erilaista hyökkääjäkalustoa.
Tässä vaan taitaa olla niin, että huippujoukkeen kokoaminen vähemmällä rahalla onnistuu nimenomaan valituns strategian kautta, eli nuoria ja nälkäisiä, nopeita raakileita hankkimalla. Ja silloin pelitapavalintakin on mennyt sen mukaan.
Pari areenakautta sit kertoo, onko identiteettivalinta pysyvä, saati oikea. Onko alkukauden tasoisen joukkueen kasaaminen Liigassa mahdollista? Varmaan on, mutta vaihtuvuus on jatkossa kovaa, jos Maccelin ja Ruotsalaisen tason kavereita lähtee joka vuosi ulos. Se taas vähän sotii sitä pitkään yhdessä pysyvän rungon idea vastaan (joka taas on osottautunu kestomenestyksen kulmakiveksi).