Ilveksen nykytilanne

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
9 379
Olen ollut vuosi toisensa jälkeen johdonmukaisesti sitä mieltä, ettei seuralla pitäisi olla muuta julkilausuttua(kaan) tavoitetta kuin mestaruus. Monet vuoden projektit sopivat ihan hyvin yrityksen taustojen ja organisaation sekä toimintojen kehittämiseen, ja vaikka ne tavallaan ovatkin yhteydessä urheilulliseen menestykseen, ammattiurheilussa monivuotiset urheilulliset projektit toteutuvat vain harvoin. Urheilullinen menestys tuo toki yritykselle tuloja ja vahvistaa sen toimintaedellytyksiä, mutta toisaalta urheilumenestys saattaa tarkoittaa sitä, että joukkue hajoaakin taivaan tuuliin ennen projektin päättymistä. Mestaruuden voittaminen on niin vaikeaa, että seuralla kuin seuralla kaikkien palasten pitää napsahtaa kohdalleen, jotta kannua päästään nostamaan, ja siksi jokaisen seuran pitää asennoitua niin, että mikä tahansa kausi saattaa olla se momentum, ja siihen pitää olla valmiina tarttumaan, kuten HPK nyt teki.

Jos seura asettaa tavoitteekseen säälipleijaripaikan, se todennäköisesti loisi kannattajien keskuuteen apatiaa jo ennen kauden alkua ja saattaisi nakertaa kausikortti- ja yritysmyyntiä, ja sitäkin todennäköisemmin, jos valmentaja tahollaan ilmoittaa, ettei säälipleijaripaikka ole mikään "helvetin tavoite." Itse pidän pahimpana skenariona sitä, että seura asettaa jonkin keskinkertaisen tavoitteen, kuten kuudennen sijan, eikä sitäkään kyetä saavuttamaan. Mutta entäpä jos seurajohto asettaa joka vuosi tavoitteeksi mestaruuden? Asia esitettäisiin niin, että joukkueen tavoite on mestaruus ja Ilves (kannattaa puhua Ilveksestä eikä johdosta tai toimistosta) pyrkii tarjoamaan valmentajille parhaan mahdollisen joukkueen ja pelaajille parhaan mahdollisen toimintaympäristön tavoitteen saavuttamiseksi. Jos mestaruus jäisi saavuttamatta, seura ottaisi viestinnän haltuun levittämällä someen videoita pettyneistä pelaajista, esittämällä kannattajille anteeksipyynnön ja samaan hengenvetoon kiittäisi valmentajia, pelaajia ja ennen kaikkia faneja mahtavasta kaudesta, vaikka jokin toinen joukkue tällä kertaa osoittautuikin vahvemmaksi, vilpittömät onnittelut vaan sinne Kuopion suuntaan ensimmäisestä mestaruudesta. Parhaassa tapauksessa voitaisiin pian sen jälkeen lyödä pöytään seuraavan kauden profiilihankinnat. Tämä antaisi viestin siitä, että seuralla on kunninahimoa ja itsevarmuutta mutta samalla myös ymmärrys Liigan tasosta ja siitä, että voittaminen vaatii joka ilta täydellistä onnistumista. Tämän strategian kynnyskysymys on se, että joukkueen täytyy kaikissa kotipeleissä esiintyä yritteliäästi, vahvalla taisteluilmeellä ja kaikkensa antaen; ohipelejä ei saisi tulla.


Tässä mielestäni menee iloisesti sekaisin se mikä on sen johdon (puhutaan nyt vaikka johdosta, ihan hyvin voitaisiin puhua vaikka hallinnosta tai operoinnista, miksi sen nyt haluaa nimetä) ja joukkueen rooli ja tehtävät.

Totta kai joukkueen tehtävä on asettaa urheilulliset tavoitteensa tarpeeksi korkealle ja lähteä voittamaan jokaista ottelua kauden aikana. Ja kuten olet itsekin kirjoittanut, jos jokaista ottelua lähtee voittamaan niin tuloksena on mestaruus. Ja kun se asetetaan tavoitteeksi, työ sitä varten pitää aloittaa jo heti joukkueen ensimmäisestä kokoontumisesta lähtien. Joukkueen pitää, etenkin tiivistahtisessa play-off keväässä elää vain hetkessä, jossa kaikki millä on vähääkään merkitystä on seuraava ottelu ja seuraava vaihto. Se on sitä urheiluromantikon arkea, jossa on vain peli, ja pelaajat ja tavoite.

Mutta ei se johto (tai miksi sitä haluat nimittää) voi harrastaa samanlaista kvartaaliajattelua. Johdon, eli niiden jotka tekevät työtä sen eteen että joukkueella olisi edellytykset pelata siitä mestaruudesta (normaali myynti, tavaroiden hankinta, kilpailutukset, ruokailujen järjestämiset, ottelutapahtuman järjestelyt, lipunmyynnit etc.) pitää ajatella asioita puolen vuoden, vuoden, kahden, kolmen jopa kymmenen vuoden päähän.

Voiko seurajohto ilmoittaa että tavoite on vain ja ainoastaan mestaruus? voi, mutta täysin ongelmatonta ei se ole, eikä edes noin yksinkertaista kuin tuossa kuvailet. Jos seurajohto ilmoittaa että tavoite on ensi kaudella vain ja ainoastaan mestaruus, niin samalla koko organisaatiolle lyödään valtavat paineet kaikille: valmentajille, pelaajille, huoltajille, yhteistyökumppaneille. Pelaajille lyödään heti koppiin astuttuaan tavoite että "tänne sitten tullaan voittamaan vain mestaruutta, muu ei kelpaa". Ei olisi mikään maailman mukavin paikka Ilveksen koppi tulla aamulla reeneihin kun pitäisi miettiä että miksi minä tänne tulen: no siksi että muutama kaveri tuolla toimistolla päätti että meidän pitää voittaa mestaruus, meiltä mitään kysymättä ja vain yksipuolisesti ilmoittaen. Se ei riitä että pelaa hyvin ja tekee parhaansa, ei, mestaruus pitää voittaa. Hitsautuuko sellainen porukka yhteen voittavaksi joukkueeksi jonka tavoite on annettu on vain ulkoapäin. Epäilen. Ei sellainen ole joukkue, se on vain ryhmä on koottu jotain tarkoitusta varten.

Kun miettii niin tuollainen olisi lähes identtinen tilanne mikä Ilveksellä oli "varmaan mestaruuden kaudella" 98-99. Tavoite oli kova, mutta samalla paineet nousivat liian suureksi eikä joukkue pystynyt kasvamaan niiden kanssa. Homma eskaloitui pahasti kun Ilves hävisi kotiyleisönsä edessä KalPalle (joka tuolloin oli liigan surkea heittopussi) ja kuinka tuon jälkeen Jussi Toikka asteli koppiin, haukkui koko joukkueen ja ilmoitti että joukkueelle luvattu saunailta on peruttu. Tuossahan meni roolit täysin sekaisin. Ei toimitusjohtajan tehtävä ole antaa pelaajille palautetta näiden pelaamisesta tai päättää joukkueelle annettavista rangaistuksista. Tuossakin oli taustalla hyvä tarkoitus: herätellä joukkue pelaamaan ammattiylpeyden vaatimalla tasolla, mutta keinot täysin väärät ja perimmäisenä syynä tälle ylilyönnille taustalla oli Manngardin pakkomielle voittaa mestaruus. Ja samanlaisia esimerkkejä löytyy liigasta monia, kuinka ylhäältä saneltu liian kova tavoite onkin kääntynyt joukkuetta ja koko seuraa vastaan kun sen asettamia paineita ei ole osattu käsitellä: ainakin Hjalliksen Jokerit on tästä ihan malliesimerkki.

Entäpä jos loppuvuodesta 2019 myyntijohtaja alkaa lähettää yhteistyökumppaneille kirjeitä että "Ole mukana vuoden 2021 mestaruusjoukkueessa" ja aletaan mediassa rummuttamaan että "Ilves on mestari 2021" ja sillä aletaan myymään mainostilaa kaukaloon, videotaululle, oheistapahtumiin jne. No, joku isompi sponsori tuohon tarttuu ja päättää "joo, minäkin haluan olla mukana tuossa hypessä, on se mahtavaa kun saa olla mukana siinä torijuhlinnassa". No, mestaruutta ei tule, mutta vuoden päästä odottaa samanlainen kirje, vain toisilla vuosiluvuilla. Ja mestaruutta ei tule, niin kyllä sillä ison firman tj:lla alkaa vähän pipo kiristämään että mihinkäs tässä rahaa syydetään kun sitä luvattua mestaruutta ei vaan tule. Kun viiden vuoden päästä samansisältöinen kirje löytyy pöydältä ja siinä vain vuosiluku 2027 niin kyllä varmaan lentää saman tien roskiin.

Juttelin vähän aikaa sitten erään liigajoukkueen myyntijohtajan kanssa, ja tämän keskeinen viesti oli että myyntityössä luottamus on kaiken A ja O. Se pitää pitää mitä luvataan ja sellaista mitä ei voi taata, ei sellaista pidä koskaan luvata. Ei yhteistyökumppaneille voida luvata että ensi kaudella me voitetaan mitali kun ei me tuolla toimistolta voida kaukaloon hypätä. Se mitä voidaan luvata on että parhaamme tehdään ja pidetään sekä toimiston että kaukalon puolella vaatimustaso mahdollisimman korkealla. Myikö muuten HPK tällä kaudella kautta yhteistyökumppaneille lupaamalla voittaa mestaruuden? Epäilenpä.

Mitä keskustelua on seurannut, niin olen kyllä sitä mieltä että urheilulliset tavoitteet pitää tulla joukkueen sisältä ja sitten taas seuralla pitää olla joku realistinen tavoite taas muilla mittareilla. Ja se tavoite ei saa olla liian matala, ei mikään joukkue osallistu liigaan saavuttaakseen sijan 12. mutta liian korkeakaan se ei saa olla eikä missään nimessä ulkoapäin asetettu. Siksi se kuudes sija kuulostaa ihan passelilta. Suora play-off paikka ilman raastavaa karsintakierrosta ja sitten kun voittaa enemmän otteluita kuin häviää niin tuloksena on mestaruus.
 

Veisun Höylä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
327
Pysyvämmin tarkoittaa sitä, että kaudesta toiseen meillä olisi resurssit, joilla voimme lähtökohtaisesti olettaa olevamme runkosarjan jälkeen esim TOP6-joukkue eli suoraan pudotuspeleissä. Ilveksen strategiassa aikataulu oli erittäin optimistinen ja oma mielipiteeni edelleen on se, että aikataulu on edelleen optimistinen eli ensi kaudesta alkaen olisimme TOP-4 joukkue ja pelaisimme jatkossa CHL:ssä. Minusta Ilveksen kokonaistilanne ei vielä mahdollista tuota. Otetaan esimerkki miksi näen näin. Pysyvämmästä menestymisestä esim Kärpillä homma ei kaadu siihen, että Manner tai avainpelaajat lähtevät pois. Heiltä löytyy resursseja paikata aukot siten, että he ovat suurella todennäköisyydellä TOP4-joukkue. Ilveksellä, velkaisena seurana, ei löydy vielä resursseja pysyvään TOP4-sijoitukseen.

Karsin vähän viestistäsi tekstiä pois jotta pystyisin nostamaan yhden asian esille. Tarkoititko, että et usko Ilveksen TOP4-sijoitukseen ENSI kaudella vai et usko Ilveksen nykytilanteen vielä mahdollistavan pidempi aikaiseen menestykseen esim. TOP6-sijoituksen kaudesta toiseen?

Tarkennuksena vielä, että etkö näe siis Ilveksen tämän hetken kokoonpanon riittävän ENSI kaudella TOP4-sijoitukseen? Jos nyt ajatellaan että säästymme avainpelaajien loukkaantumisilta. Joiden paikkaaminen ei välttämättä kesken kauden ole vielä (nykyinen taloudellinen tilanteemme huomioiden) mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 815
Niin. Ihmettelen silti eroa vaikkapa HPK:kon. Sielläkin oli isoja talousvaikeuksia muutama kausi sitten.
Missä ero ? Vetikö Kerho tämän kauden valtavalla taloudellisella riskillä ja konkurssi on uhkana ?
Miksi Hämeenlinnassa ei tarvita vuosikausia asioiden vakauttamiseksi ? Miten siellä vaan kasataan kova joukkue ja otetaan mestaruus ?
Ehkä naivi vertailu, mutta väkisinkin ihmetyttää...
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Niin. Ihmettelen silti eroa vaikkapa HPK:kon. Sielläkin oli isoja talousvaikeuksia muutama kausi sitten.
Missä ero ? Vetikö Kerho tämän kauden valtavalla taloudellisella riskillä ja konkurssi on uhkana ?
Miksi Hämeenlinnassa ei tarvita vuosikausia asioiden vakauttamiseksi ? Miten siellä vaan kasataan kova joukkue ja otetaan mestaruus ?
Ehkä naivi vertailu, mutta väkisinkin ihmetyttää...

En tiedä, mutta jätän nämä kaksi kuvaa vain tähän (harmi kun en nyt löytänyt pidemmän ajanjakson taloustietoja):

679


680
 

jalkakynä

Luottopelaaja
Viestejä
1 950
HPK toimi pitkään ry:n kautta, joten siitä syystä ei ole saatavilla kovinkaan pitkältä aikaväliltä saatavissa lukemia.
Täytyy koittaa kaivaa faktaa.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Karsin vähän viestistäsi tekstiä pois jotta pystyisin nostamaan yhden asian esille. Tarkoititko, että et usko Ilveksen TOP4-sijoitukseen ENSI kaudella vai et usko Ilveksen nykytilanteen vielä mahdollistavan pidempi aikaiseen menestykseen esim. TOP6-sijoituksen kaudesta toiseen?

Tarkennuksena vielä, että etkö näe siis Ilveksen tämän hetken kokoonpanon riittävän ENSI kaudella TOP4-sijoitukseen? Jos nyt ajatellaan että säästymme avainpelaajien loukkaantumisilta. Joiden paikkaaminen ei välttämättä kesken kauden ole vielä (nykyinen taloudellinen tilanteemme huomioiden) mahdollista.

Nythän tässä kohtaan ei ole vielä selvillä jokaisen joukkueen tilannetta. Kesä saattaa tuoda isojakin muutoksia ja varsinkin suuret seurat tekevät merkittäviä hankintoja.

Jos ajattelen pysyvämpää sijoittumista, niin Ilves on resursseiltaan vielä paljon jäljessä Liigan suuria Kärpät, HIFK, Lukko, Tappara ja TPS. Tuosta viisikosta suurella todennäköisyydellä löytyy kolme joukkuetta ensi kauden runkosarjan TOP4-joukkueesta. Ehkä jopa kaikki TOP4-joukkueet. Tämän jälkeen asettaisin seuraavaan kategoriaan mestari-HPK:n ja viime kaudella loistaneen Pelicansin. Molemmat jatkavat samalla valmentajalla. Näiden lisäksi samoista sijoituksista kamppailevat SaiPa, JYP ja KalPa. Kenties Sporttikin. Ilves on kovassa nousussa, mutta pystymmekö vielä pysyvämmin ohittamaan seitsemästä joukkueesta neljä, jotta nousisimme pysyvämmin Liigan TOP4:een? Sanoisin, että emme ole vielä siellä. Siis pysyvämmin. F1-kielelle käännettyinä, olemme hieman kuin Alfa Romeo. Tunnettu merkki historiasta, uudelleen syntyneitä, mutta vasta kehittymässä. Voimme nousta palkintopallillekin saakka, mutta se vaatii ylivoimaista kilpailusuunnitelmaa, suurta spurttia tuotekehittelyssä, sadekeliä tai muiden epäonnistumista.

Ilveksellä on erittäin mielenkiintoinen joukkue ensi kaudeksi ja lopulta sillä voi olla mahdollisuudet vielä vaikka kuinka korkealle. Itselleni sija kahdeksan ensi kauden runkosarjassa olisi pettymys. Seitsikosta tulisi pystyä ohittamaan kaksi, jotta saisimme suoran pudotuspelipaikan.

Tälläkin hetkellä haaveilen ensi kauden mestaruudesta, mitali olisi todella kova saavutus, mutta ehkä itse näen kuitenkin tässä kohtaa sijojen 5-7 olevan meidän haarukassa runkosarjassa, mikäli kausi sujuu hyvin. Noista sija 7 ja säälipleijarit ovat tietenkin pettymys itselleni.

Ja edelleen erotelkaa minun näkemys Ilveksen näkemyksistä ja tavoitteista.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Niin. Ihmettelen silti eroa vaikkapa HPK:kon. Sielläkin oli isoja talousvaikeuksia muutama kausi sitten.
Missä ero ? Vetikö Kerho tämän kauden valtavalla taloudellisella riskillä ja konkurssi on uhkana ?
Miksi Hämeenlinnassa ei tarvita vuosikausia asioiden vakauttamiseksi ? Miten siellä vaan kasataan kova joukkue ja otetaan mestaruus ?
Ehkä naivi vertailu, mutta väkisinkin ihmetyttää...

Itse en ole ollut tietoinen, että HPK olisi ollut lähelläkään Ilveksen tilannetta. Muutama vuosi takaperin tehtiin tutkimusta Liigajoukkueista, mutta tuoreena yhtiönä HPK Liiga Oy:n pisteittäminen oli nuoresta iästä johtuen vaikeaa. Tuossa tutkimuksessa Blues sai riskipisteitä 98 (konkurssi) ja toinen joka oli aivan omassa luokassaan oli Ilves 90 pisteellä. Ja tuosta Ilveksen tilanne meni vielä huonommaksi. Kolmanneksi huonoimmaksi pisteytettiin Sport 59 pisteellä. Janan toisessa päässä olivat tuolloin SaiPa ja Ässät 4 pisteellä. Kerho sai vain 11 pistettä ollen Liigan kärkipäätä, mutta kuten sanottua yhtiö oli nuori.

Ilveksen pronssimitalin jälkeen (2001) HPK on pienenä seurana napannut peräti seitsemän mitalia. Uskaltaisin väittää, että HPK on ollut aivan toisissa stratosfääreissä kuin Ilves, kun puhutaan seuran vetovoimasta ja maineesta. En muista, että HPK:lla olisi ollut riitoja myöskään Liigan tai Verottajan suuntaan.

HPK:n mestaruudessa on hyvä nähdä kokonaisuus. 2000-luvulla erittäin hyvin menestynyt seura (Ilves puolestaan oli 2000-luvulla pitkään Liigan häpeätahra). Mestaruuden taustalla on hyvä nähdä mm se, että Kerho on voittanut 2010-luvulla mm kaksi A-nuorten mestaruutta.

Itse en etukäteen osannut veikata Kerhon voittavan mestaruutta ja en tiedä oliko tällä palstalla kukaan nostanut Kerhoa ennen kauden alkua mitalistiksikaan. Hieman valmentaneena lämmittää sekin, että Kerhon johto näki viime kauden tuloksen taakse (sija 12.), eikä Pennaselle annettu potkuja.

Kerhon mestaruus oli myös hyvä osoitus siitä, että omavaraisuudellakin päästään pitkälle. Paljon Kerholaisia ydintehtävissä (pelaajia, valmentajia, toimari ...).
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Syksyllä 2014 HPK ilmoitti pitkäaikaisen velan määräksi 580 000, syksyllä 2015 yli 600 000 ja vuotta myöhemmin 400 000.
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Syksyllä 2014 HPK ilmoitti pitkäaikaisen velan määräksi 580 000, syksyllä 2015 yli 600 000 ja vuotta myöhemmin 400 000.

Niissä luvuissa, mitä itse olen löytänyt, niin Kerholla ei ole tilanne lähimainkaan ollut vastaava kuin Ilveksessä. Eikä tuossa tutkimuksessa Kerholla ollut maksuhäiriöitä. Ilveksellä oli.

Velkahan sinänsä ei ole mörkö, mikäli yrityksellä on siihen varaa ts se on hallnnassa. Jos ymmärsin oikein, niin Kerho lyhensi lainaa tilikaudella 2016-17 edelleen sadalla tuhannella ja myös tilikaudella 17-18 lainaa lyhennettiin. Kerholla on omavaraisuus ollut viime vuosina noin 55-60 prossan luokkaa.

Jatkoajassa löytyy taloudesta kirjoituksia kesältä 2018, joissa on todettu, että Kerho pystyisi vetämään pari riskikautta, mutta siellä on päätetty edetä pitkäjänteisesti ja omavaraisuuteen nojaten.

Ilveshän tulee tekemään historiansa parhaan tuloksen ja kauden aikana saatiin velkoja lyhennettyäkin. Vastapainoksi maailman suurimmalle Ilves-fanille voidaan joutua maksamaan jopa selkeästi enemmän kuin mitä viime kaudella saatiin lyhennettyä. Kerholla ei ole tällaista maailman suurinta fania taakkanaan.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 815
Kaikki viittaa myös erittäin epämääräiseen asioiden hoitoon edellisen johdon taholta. En syyttele, kun en tiedä, mutta melkoiseen tilaan seura saatiin ajettua.
Miten voi tehdä oikeasti tuollaista tappiota häntäpään rostereilla. Lisäksi katsojat eivät koskaan hylänneet.
Jonnekkin rahaa vaan katosi.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 973
Niissä luvuissa, mitä itse olen löytänyt, niin Kerholla ei ole tilanne lähimainkaan ollut vastaava kuin Ilveksessä. Eikä tuossa tutkimuksessa Kerholla ollut maksuhäiriöitä. Ilveksellä oli.

Velkahan sinänsä ei ole mörkö, mikäli yrityksellä on siihen varaa ts se on hallnnassa. Jos ymmärsin oikein, niin Kerho lyhensi lainaa tilikaudella 2016-17 edelleen sadalla tuhannella ja myös tilikaudella 17-18 lainaa lyhennettiin. Kerholla on omavaraisuus ollut viime vuosina noin 55-60 prossan luokkaa.

Jatkoajassa löytyy taloudesta kirjoituksia kesältä 2018, joissa on todettu, että Kerho pystyisi vetämään pari riskikautta, mutta siellä on päätetty edetä pitkäjänteisesti ja omavaraisuuteen nojaten.

Ilveshän tulee tekemään historiansa parhaan tuloksen ja kauden aikana saatiin velkoja lyhennettyäkin. Vastapainoksi maailman suurimmalle Ilves-fanille voidaan joutua maksamaan jopa selkeästi enemmän kuin mitä viime kaudella saatiin lyhennettyä. Kerholla ei ole tällaista maailman suurinta fania taakkanaan.
Se että velkoja saatiin makseltua pois kuulostaa kyllä hyvältä. Kenties selviää vielä millä konstilla tämä Ilveksen suurin fani on päässyt vaatimaan Ilvekseltä rahaa. Tämä toki kertoo myös siitä, että pelkästään hyvän sydämen omaavana ei niitä velkoja Ilvekselle anteeksi antanut.
 

Torski

Tähtipelaaja
Viestejä
12 085

Reilu puolen millin voitto ja liikevaihto lähellä 7 milliä
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
6 091

Reilu puolen millin voitto ja liikevaihto lähellä 7 milliä

Pitkä huokaus, ja päällimmäisenä tunteena ylpeys.
 
Viimeksi muokattu:

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
2 845
Jalo iski aikalailla parasta pöytään.
Meidän Reissu-Risto, tuo lomaileva NHL-peleissä lepäilijä.

Kylmät väreet menee pitkin kroppaa. Tämä taloudellinen polku kun jatkuu niin urheilullinen menestys seuraa väkisin perässä.

Toki puhtaasta liikevaihdon kasvusta ja tuloksesta ei vielä ihan täysin pysty sanomaan missä on onnistuttu, mutta tuo liki 7milj. on ylitse odotusten. Siirtokorvausten osuus vielä kiinnostaa tietenkin.

Kiitos Jalo ja koko toimiston väki. Kiitos hallitus.
Kiitos Vinssi-setä kun ymmärsit suksia kuuseen Ilveksestä epäonnistuneen 15-vuotisen ajanjakson jälkeen.

Täältä tullaan!
 

Kunto

Luottopelaaja
Viestejä
1 607
Upea tulos. Tästä asiasta olen yrittänyt tällä palstalla viestiäkin. Tämä tulos alleviivaa sitä kuinka huonosti edellisen omistuksen alla Ilveksen asioita hoidettiin. Sain hieman kritiikkiäkin siitä, kun kirjoitin, että edellisen johdon aikana ei toimittu Ilveksen etu edellä.

Uusi Ilves on edennyt omia ennusteita nopeammin. Ennustin ennen omistuksen muutosta, että asioiden edetessä suotuisasti voimme saavuttaa keskikastin (sijat 6-7) uuteen halliin mennessä. Urheilullisesti alamme olemaan jo hyvin lähellä tuota. Taloustilanteen (kokonaistilanne mm velka) osalta lienemme edelleen Liigan pohjilla, mutta yksittäisten tilikausien osalta olemme varmaan jo tuossa keskikastissa. Oletusarvona lienee se, että seurat ovat saavuttaneet tilikaudella 2018-19 parempia liiketaloudellisia tuloksia kuin kaudella 2017-18, mutta reilun puolen millin voitolla pitäisi kyllä olla puolivälin yläpuolella.

Muistakaa kuitenkin, että Ilves on edelleen velkainen yritys ja johdon tulee jatkaa samalla kaavalla vielä pidemmän aikaa.

Täyskäännös on tapahtunut myös raportoinnissa. Perinteistä oli, että Ilveksen taloudellista tulosta odoteltiin vuoden lopulle ja johto ennusteli vielä muutama kuukausi tilikauden päättymisen jälkeen tuloksensa jopa noin 400 000 eurolla pieleen. Nyt Ilveksen kannattajat saivat kuulla tiedot jo kesäkuun 7. päivä.

Paljon on aiheuttanut mielipahaa uuden johdon aikana joukkueen rakentamiseen liittyvät asiat. Olen yrittänyt parhaan tietämykseni mukaan aukaista markkinoiden toimimista ja sitä kuinka Ilveksen vetovoima (maine) on suhteutunut muihin kotimaisiin seuroihin. Se tuntui olevan hieman vaikea sisäistää, että Ilves ei ollut houkutteleva vaihtoehto pelaajille, kun uutta Ilvestä lähdettiin rakentamaan. Tämä taloudellinen ennätystulos samoin kuin viimevuotinen ovat selviä indikaattoreita siitä, että Ilves on nousemassa varteenotettavaksi tekijäksi. Enää ei olla tilanteessa, jossa Ilves joutuu tyytymään siihen, että pääsee valitsemaan pelaajia viimeisten joukossa. Kauden 2019-20 joukkue on oikeastaan ensimmäinen joukkue, jonka johto on päässyt valitsemaan puhtaammalta pöydältä. Ei vielä kärkijoukkueiden rintamassa, mutta keskikastissa hyvinkin.

Edessä on yhtiökokous ja sen ympärille on täällä luotu etukäteen hieman jännitteitä. Lähdetäänkö Juhannuksen viettoon seesteisissä tunnelmissa vai onko hiljentynyt oppositio ollutkin vain taktista tyyntä myrskyn edellä, aika näyttää.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 698
Onhan tämä kovasti paljon parempaa mitä varovaisesti osasi toivoakaan. Muutos entiseen on suorastaan käsittämättömän suuri. Kyllä kelpaa, nimittäin taloudellista menestystä seuraa urheilullinenkin menestys - jollain aikavälilllä. Toivottavasti Ilveksen tapauksessa PIAN.
 
Ylös