Mikään ei voisi olla kauempana pystysuunnan kiekosta kuin Lukon pelitapa.
Virran pelifilosofia mielletään yleensä osaksi Meidän peliä ja näin tavallaan onkin, koska yhteisiä elementtejä on niin paljon. Itse kuitenkin kutsuisin Virran pelitapaa kiekkokontrolliksi tai kiekonhallinnaksi. Tältä osin Virran ajattelu eroaa perinteisestä Meidän pelistä: tuttua fraasia käyttäen Meidän pelissä pelataan siten kuin "peli vaatii", kun taas Virralle kiekonhallinta on itseisarvo. Samaan tapaan kuin Larionovin yrityksessä elvyttää Punakoneen tyyli.
On myös muistettava, että Virta kehitti oman pelitapansa ennen kuin Jukka Jalonen Meidän pelin. Se peli, jota Jalonen peluutti HPK:ssa, ei vielä ollut Meidän peliä. Jalosen tärkein anti Hämeenlinnassa oli kiekollisen pelin nostaminen takaisin keskiöön. Westerlundilaisessa ajan ja tilan kiekossa kiekollinen vaihe oli vain välttämätön paha, mutta Jalosen HPK alkoi päätykiekkojen sijasta pelata nopeasti puolustajien väleihin. Virta jatkoi tästä tultuaan KalPan valmentajaksi.
Virta kehitti Kuopiossa kiekkokontrollin siksi, että hän piti sitä parhaana keinona, jolla materiaaliltaan vaatimaton kuopiolaisjoukkue pystyisi laittamaan hanttiin taidollisesti paremmille joukkueille: ei anneta niille kiekkoa! Ja jos viime vuosina Manner, Pennanen ja Larionov ovat lainanneet jalkapallosta, Virta teki sen jo melkein 15 vuotta sitten. Hänkin paneutui pallopelien universaaleihin lainalaisuuksiin, katsoi Barcelonan pelejä ja mietti, "miksi jääkiekko on ainoa joukkuepalloilu, jossa kouhotetaan koko ajan vain ylöspäin." Virta oivalsi, että pelinopeus syntyy syöttämisestä, ei kuljettamisesta. Ei ole turhia syöttöjä, vaan jokainen niistä liikauttaa vastustajaa.
Sittemmin Virta on tietenkin kehittänyt pelitapaansa, mutta perusperiaatteena on yhä säilynyt äärimmäinen kiekkokontrolli. Virran joukkueissa esimerkiksi pleksi- ja rännipurut ovat melkeinpä pannassa. Tämän kauden Lukossa on kaikkein pisimmälle viety jalkapallosta tuttu tilan tunnistaminen ja luominen eli hyökkääminen asemallisten etujen kautta (positional play.) Lukko etenee pääosin niin, että vastustajan viisikkoa liikutetaan lyhyilä syötöillä ja luodaan tilaa väleihin ja selustaan. Tilaisuuden tullen Lukkokin on valmis venyttämään viisikkoa, muttei koskaan ylijuoksuilla. Virta haluaa pitää kiinni kenttätasapainosta, ja siksi Lukko etenee kolmea tai neljää kaistaa pitkin.
Tämä kaikki tehdään kovalla intensiteetillä. Kaikki tietävät Lukon olevan tällä hetkellä pelinopeudeltaan Liigan ylivoimaisesti kovin joukkue.
Hyökkäysalueella Virran innovaatio oli jo KalPassa se, että kolmiopelillä ja pelipaikattomuudella luotiin tilaa siniviivan tuntumaan. Siten syntyneiden tilojen kautta on sitten mahdollista edetä nopeasti kohti maalia. Tähän murtautumisvaiheeseen on tällä kaudella tullut enemmän suoraviivaisuutta.
Larionov on tuonut kiekkokontrolliajatteluun vielä kloppmaisen gegenpressenin idean. Larionovin mielestä negatiivinen tilanteenvaihto kuuluu vielä kiekonhallintaan, koska oma joukkue on vielä hyökkäysmoodissa ja vastustaja vasta siirtymässä siihen. Näin ollen nopea muutaman sekunnin prässi tuo vielä omalle joukkueelle hyökkäysedun.